Novi Piksi – niko u Evropi kao Dušan Tadić

Dušan Tadić nije samo najbolji srpski fudbaler, već i najbolji igrač dosadašnjeg toka evropskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018.

Izvor: B92
Podeli
Foto: StarSport
Foto: StarSport

Tadić je odigrao pet mečeva u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji i direktno bio zaslužan za 11 od 12 postignutih golova Srbije.

Vezista Sautemtpona bio je strelac četiri puta, a svojim saigračima namestio je još sedam pogodaka – učinak kakav nema niko u Evropi.

Sledeći na listi po ovom parametru jesu Tomas Miler, koji je zbirno učestvovao u devet golova Nemačke (4 postignuta i 5 nameštenih), i Kristijano Ronaldo, koji je najbolji strelac kvalifikacija za devet pogodaka.

Sledeći na listi su Robert Levandovski i Dris Mertens sa po osam komada, pa slede David Silva, Romelu Luka, Lukas Silva, Čiro Imobile, Garet Bejl...

Ako se u kalkulaciju uračunaju i ostala takmičenja, momak iz Novog Sada je od poslednjih 14 golova ‘Orlova’ direktno učestvovao u 13.

Srbija je u petak uveče pobedila Gruziju sa 3:1 i tako ostvarila treću pobedu u pet utakmica kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. Tadić je postigao prvi gol iz jedanaesterca, a kod ostala dva je asistirao.

Sličan učinak je imao i u prethodnim susretima, u pobedi ‘Orlova’ nad Austrijom postigao je gol i asistirao kod oba pogotka Aleksandra Mitrovića, a to je prethodno uradio u susretu sa Moldavijom.

U nerešenom meču sa Irskom, asistirao je Filipu Kostiću kod prvog gola, dok je bio strelac drugog pogotka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu