Lalatović: Imamo moćan tim

Selektor mlade reprezentacije Srbije Nenad Lalatović pun je hvale za svoje igrače koji su sinoć u prijateljskoj utakmici pobedili prvaka Evrope Švedsku.

Izvor: B92 Evropa
Podeli
Foto: FSS
Foto: FSS

"Pobeda je prijala svima. Momci su bili sjajni, sa njima je lako raditi. Inteligentni su, sve usvajaju, razumeju i oni mene, razumem i ja njih. Kad vodite takvu ekipu, imate bezbroj ostvarivih ideja i bezbroj ostvarivih kombinacija. Moje fudbalsko i trenersko opredeljenje sa njima dobija puni smisao - visoki presing i stalni atak. Napad, napad i samo napad. Imamo moćan tim, to je činjenica", rekao je Lalatović.

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je u petak uveče u Marbelji Švedsku, prvaka Evrope, sa 2:0 u prijateljskoj utakmici.

"Svi znaju njihov kalibar. Dve godine nisu izgubili - 14 mečeva bez poraza. Ka sam mojim momcima rekao da jesu prvaci Evrope, ali nisu Brazil. Igrajte, budite hrabri i stalno ih stiskajte. Videli ste koliko smo bili napadni, ofanzivni i u venom redu i u napadu. Sjajno su sve moje reči pretvorili u delo - ne dajte Švedjanima da se okrenu prema našem golu, tako će teško 'sačuvati glavu'. U prvom poluvremenu, rival gotovo da nije uspeo da "uhvati vazduh". Sjajno, zaista sjajno", rekao je Lalatović.

"Fudbal je igra ponavljanja, uvek najbolje i stalno najbolje. Naravno, ima uspona i padova, ali kvalitet tima je postojan i to je ono što nas sve hrabri. I Dobrom analizom, sopstvenih mogućnosti i mogućnosti protivnika, dajemo novi izgled svakoj narednoj utakmici", dodao je selektor.

Lalatoviću je to bio debi na klupi mlade reprezentacije.

"Sad se dobro znamo. Jednostavno, poklopili su nam se karakteri. Uvek na pobedu, kroz igru i za državu koju svi beskrajno volimo", kazao je trener Čukaričkog.

Mlada reprezentacija Srbije u subotu uveče će doputovati u Senic, nedaleko od Bratislave, gde ih u utorak očekuje nova prijateljska utakmica, protiv Slovačke.

Njima će se za meč sa Slovačkom priključiti Uroš Đurđević i Mijat Gaćinović koji su bili sa A reprezentacijom u Gruziji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu