Kako je Tomić na hodniku našao 5,1 milion evra?!

Partizanov vesnik, emisija prikazana na zvaničnom klupskom sajtu, govori o "ozbiljnom stepenu korumpiranosti" menadžera i stručnog dela u omladinskoj školi.

S.R.Izvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Nikola Milenković (Foto: Starsport)
Nikola Milenković (Foto: Starsport)

Transfer je dogovoren, Nikola – Bleki Milenković, mladi štoper Partizana (19), od 1. jula biće zvanično fudbaler Fiorentine. Partizan će, kao što je poznato, naplatiti 5,1 milion evra.

U Humskoj i dalje trljaju zadovoljno ruke, jer je to jedan od najboljih transfera crno-belih u poslednjoj deceniji, s obzirom na to da je ceo iznos pripao klubu iz Humske, ali mnogima i danas bude loše od pomisli da je transfer ostvaren gotovo slučajno, odnosno da je u pitanju bio splet srećnih okolnosti i “dobar nos” Ivana Tomića, bivšeg trenera Teleoptika.

Željko Pantić, autor emisije Partizanov vesnik, koja je emitovana na zvaničnom klupskom sajtu, ogorčeno je govorio o “slučaju Milenković”.

“Omladinska škola Partizana je previdela Nikolu Milenkovića, i da to, kako god mi to ulepšavali, može da govori o jednom ozbiljnom stepenu korumpiranosti... Ozbiljnom stepenu sprege menadžera i stručnog dela, jer drugog objašnjenja nema. Kako to da igrač od 5,1 milion evra sa 18 godina nema profesionalni ugovor sa Partizanom i da Ivan Tomić, sticajem srećnih okolnosti, naleće na njega u hodnicima Teleoptika. Sve ostalo je istorija...”, zapitao se autor u uvodnom monologu.

Foto: Starsport
Foto: Starsport

On je zatim dodao:

“Ivan Tomić je odlučio da tri meseca bude trener Teleoptika, pa je video Milenkovića. A, šta da je prihvatio ponudu koju je tada imao da bude potpredsednik za sportska pitanja?! Transfer Milenkovića nije sistemsko rešenje, nego sticaj srećnih okolnosti”, kaže se u Partizanovom vesniku.

Dževad Prekazi, od juna trener u omladinskoj školi Partizana, bio je podjednako zatečen načinom na koji je Milenković stigao do prvog tima.

“Nemam objašnjenje zašto nije imao profesionalni ugovor sa Partizanom, njegov talenat je neko morao da vidi. Nije on odjednom iskočio. To dete je bilo tu, u klubu. Svako ima pravo na mišljenje, ali cela škola mora da donese pravu odluku da li je igrač za prvi tim ili nije. Da odgovornost ne bude samo na njegovom treneru. Možda ni Tomić nije očekivao da će Milenković da napravi ovakav bum, ali je pretpostavio da će biti nešto od njega za dve godine. Niko ne može da padne s Marsa”, zaključio je Prekazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu