Tadić: Da pokazemo Gruziji da smo bolja ekipa

Reprezentativac Srbije Dušan Tadić rekao je da je ekipa spremna za meč protiv Gruzije u Tbilisiju u kavalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Getty Images
Getty Images

"Sve je spremno, pripremili smo se u najboljem mogućem redu. Dobro smo ih analizirali, znamo odakle preti opasnost, i nadam se da ćemo to pokazati na terenu. Imaju nekoliko kvalitetnih pojedinaca, koji igraju na individualni kvalitet. Treba da ih zaustavimo i to je to. Najbitniji je naš pristup – da ozbiljno shvatimo utakmicu i da udjemo maksimalno motivisani i da im od početka stavimo do znanja da smo bolja ekipa", rekao je Tadić.

Srbija u petak od 18.00 igra u Tbilisiju protiv Gruzije meč petog kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018.

"Orlovi" su trenutno drugi na tabeli, sa osam bodova iz četiri utakmice, odnosno dva boda manje od lidera Irske. Gruzija je trenutno peta, sa dva boda, odnosno učinkom od dva remija i dva poraza.

Aleksandar Mitrović, koji smatra da se protivnik ne sme potceniti, kazao je da Srbija zna koje su slabe tačke Gruzije i da će tim probati to da iskoristi.

Getty Images
Getty Images

Mitrović je rekao da očekuje pobedu i tri boda, iako je rival igrao dobro i odigrao 1:1 u gostima sa Velsom i minimalno je poražen od Irske 1:0, takođe u gostima.

"Imam u Njukaslu saigrače iz Velsa i Irske, koji su mi rekli da im je utakmica protiv Velsa bila najteža u kvalifikacijama. Imaju kvalitet, posebno u napadu, i mogu da budu opasni ako im date prostor. Ovo nam je možda najteži ispit do sad. Protiv jačih ekipa nam nije trebala motivacija, sada ne smemo da mislimo 'lako ćemo'. To nam se pa bar 100 puta razbilo u glavu. Moramo da uđemo u utakmicu kao da igramo sa velikanima", rekao je Mitrović.

Napadač Njukasla rekao je da je spreman, iako nije redovan u svom klubu.

"Igramo zahtevnu ligu, gde se mnogo trenira i mnogo radi. Značile bi mi utakmice, ali sam trenirao. Igrao sam nekoliko, ali ih nisam vezao. I prošli put nisam bio redovan u klubu, ali sam davao golove u reprezentaciji i bio sam spreman. Reprezentacija mi je motiv da redovno treniram", rekao je Mitrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu