Rakitić: Želja nam je da Hrvatska pobedi kod kuće

Ivan Rakitić nestrpljivo iščekuje meč protiv Ukrajine u kvalifikacijama za SP pred domaćim navijačima i veruje da će Hrvatska da se pokažem u najboljem svetlu.

SMIzvor: B92, Beta
Podeli
Getty Images
Getty Images

"Jedva čekamo da opet zaigramo pred svojom publikom, pogotovo posle vesti o gotovo rasprodatim ulaznicama. Želja nam je ogromna, biće uz nas i rodbina i prijatelji i navijači, to nam je odmah igrač više. Daćemo sve od sebe, svesni smo važnosti utakmice i dobro se pripremamo", rekao je Rakitić.

Fudbalska reprezentacija Hrvatske u petak dočekuje Ukrajinu u petom kolu Grupe I kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018.

Hrvatska je prva na tabeli sa 10 bodova, dok je Ukrajina druga sa dva boda manje.

"Biće nam teško, Ukrajina je s novim selektorom stvarno dobra i diže se. Ima opasan vezni red i dovoljno iskusnih igrača da se neće uplašiti punog stadiona", rekao je Rakitić.

"Andrej Ševčenko je bio jedan od najboljih napadača sveta i to iskustvo sada prenosi na svoje igrače. Sigurno će i on maksimalno pripremiti svoju ekipu, ali ne bi bilo loše da Ukrajina napokon upiše poraz", dodao je fudbaler Barselone.

On je naveo da smatra da njegova ekipa može da odigra dobar meč.

"Ulogu favorita treba dokazivati na terenu, a naš je put izrazito pozitivan još od pre Evropskog prvenstva... Dominantni smo, sigurni u sebe i želimo da se pokažemo u najboljem izdanju, a tako ćemo valjda nastaviti i ovaj uspešan niz", rekao je Rakitić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.