Čeferin: Bez suspenzije za sudiju meča Barsa – PSŽ

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin rekao je da sudija utakmice Barselona-PSŽ neće biti suspendovan, uprkos brojnim pozivima čelnika Francuza da se to uradi.

SMIzvor: B92, Beta
Podeli
Getty Images
Getty Images

"Kada se nešto loše desi, možemo razgovarati o tome, ali nema govora o suspenziji sudije. To je kao kada bismo obesili ili suspendovali igrača koji je promašio penal. Taj samo ide na klupu. Mnogo penala se promaši", rekao je Čeferin.

Barselona je kod kuće pobedila PSŽ 6:1 i tako nadoknadila zaostatak 4:0 iz prvog meča. Ljubitelji fudbala i pojedini mediji žalili su se na suđenje, a PSŽ je nedavno pisao predsedniku UEFA o suđenju Deniza Ajketina.

U pismu se ističe "serija grešaka u situacijama koje su uticale na ishod meča", preneo je agenciji AFP izvor upoznat sa njegovom sadržinom. Predsednik PSŽ-a Naser Al-Kelaifi takođe se bunio zbog suđenja.

"Ne možemo da se otmemo utisku da bi ishod meča bio drugačiji da smo imali bolje sudjenje. Svako je mogao da vidi makar to da nije bio dosudjen penal posle prekršaja na Anhelu Di Mariji. To bi nam bar omogućilo da se vratimo u meč. Ne treba zaboraviti ni da nije postojao penal nad Luisom Suaresom", rekao je Al-Kelaifi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.