A, branio je FSS od Terzića...

Ovo može samo u Superligi. Funkcioneri klubova, koji rade i u Fudbalskom savezu Srbije, jedne nedelje brane, a već sledeće nedelje napadaju sudije.

S. R.Izvor: B92, zvanični sajt
Podeli

"Istupamo iz lige, Bog neka nam je svima u pomoći"

A, razlog za navodno istupanje je još banalniji. Nije u pitanju loše suđenje već, bar tako trvde u FK Bačka, sudija koji nije bio kulturan.

Fudbalski klub Bačka iz Bačke Palanke, dakle, zapretio je da će istupiti iz Superlige, da će svi u klubu podneti ostavke, a Marjana Rnića, predstavnika Bačke, povući iz organa FSS.

Razlog za ovakvu reakciju je nazadovoljstvo suđenjem Bojana Nikolića u utakmici sa Radničkim iz Niša (1:2).

Nedavno, pred večiti derbi, Marjan Rnić je prozvao Zvezdana Terzića, prvog čoveka Crvene zvezde, da vrši pritisak na sudije i Sudijsku komisiju, jer je javno pitao zašto je u poslednjem trenutku promenjen glavni sudija, pa je umesto Milorada Mažića delegiran Majo Vujović.

Člana skupštine OFK Bačka, predsednik Komisije za žalbe FSS i član izvršnog odbora FSS, ovako je tada govorio:

“Moj lični stav je da sve komisije saveza moraju da budu samostalne i nezavisne u odlučivanju. Kao predsednik komisije vrlo često se nalazim u istoj situaciji kao i Sudijska komisija i razumem njihovu poziciju i vrstu pritiska koju trpe. Imam razumevanje kada to radi javnost, ali kada to rade funkcioneri klubova nemam razumevanja ni opravdanja”, rekao je tada Rnić za klupski sajt.

On je zatim dodao:

“Moj lični stav je da se nikada neću ja, niti niko iz OFK Bačke mešati u rad sudijske komisije i izbor arbitara za utakmice, pa čak i ako, ne daj bože, ispadnemo iz lige evenutalnom sudijskom greškom, jer oni delegiraju da neko sudi po pravilniku fudbalske igre, a ne da neko greši. Naravno da su greške moguće i da su sastavni deo posla i zato smatram da ne treba podizati tenzije pred utakmice, a naročito pred večiti derbi. Ne treba praviti rezervni položaj. Odgovorno tvrdim da niko ne traži od sudija da navijaju za neki klub, ili da neki klub, ne daj bože, oštete. U protivnom ako se svi budemo bavili tuđim poslom i sve posmatrali kao neku vrstu zavere, napravićemo lošu klimu”.

I na kraju je Rnić zaključio:

“Na ovaj način samo pravimo atmosferu linča i da su fudbalske sudije iznad ili ispod fudbala, a ne njegov sastavni deo”... “Niti će komisija FSS donositi odluke pod pritiskom, a još manje po nečijoj narudžbini”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.