Kome smeta jaka Zvezda?

Odluka Fudbalskog saveza Srbije da od naredne sezone smanji broj stranaca u ekipama Superlige, sa šest na četiri, izazvao je reakciju zvezdaške javnosti.

S. R.Izvor: B92
Podeli
Luković, Boaći, Plavšić (Foto: Starsport)
Luković, Boaći, Plavšić (Foto: Starsport)

Portal redstarbelgrade.info, koji inače ima dobre kontakte u Crvenoj zvezdi, zauzeo je stav da je odluka o smanjenju broja stranaca u Superligi direktan udar na lidera srpskog šampionata.

Oni u temi pod naslovom “Uništavanje Zvezde: Zašto FSS direktno radi protiv Crvene zvezde?!”, objašnjavaju svoj stav, koji se sigurno ne razlikuje mnogo od stavova čelnika kluba iz Ljutice Bogdana.

“Odluka nije doneta u interesu srpskog fudbala, već sa željom da se ošteti Zvezda. Evo i zašto:

- Ko u srpskom fudbalu ima više od četiri stranca osim Zvezde? Niko.

- Kako će to kvalitet lige da se popravi ako Zvezda bude imala dva kvalitetna igrača manje? Svi ostaju na istom, a samo Zvezda ispašta.

- Na kojim to pozicijama gde igra šest Zvezdinih stranaca ima boljih igrača u ligi? Ni na jednoj. Gde su ti veliki transferi igrača iz naše lige koji nisu mogli u Zvezdu jer im stranac zauzima mesto? Gde su ti igrači iz domaće lige u reprezentativnim selekcijama? Koliko ih igra standardno u, recimo, mladoj reprezentaciji? A Zvezdina tri stranca su reprezentativci. Oni koji nisu igrali su u Borusiji iz Dortmunda i Ajaksu. Kako će njihov eventualni odlazak ojačati ligu?

- FSS je bio za pravilo za šest stranaca i Zvezda ih je dovela toliko na višegodišnje ugovore. I šta sada? Da ih otpušta i isplaćuje im sve do kraja ugovora?”, pitaju se autori teksta.

Donald, Kanga, Frimpong, Boaći (Foto: Starsport)
Donald, Kanga, Frimpong, Boaći (Foto: Starsport)

Redstarbelgrade.info dalje piše:

“Da li se zbog Zvezdinih stranaca pozitivno piše u Evropi baš o tom derbiju? Naravno. Da li su izašli brojni intervjui u francuskim i holandskim medijima o derbiju i njegovim učesnicima?

- I naši igrači su negde stranci. I naša zemlja hoće u Evropsku uniju gde za njene građane nema ograničenja u kojoj zemlji će igrati. Ali, dva Zvezdina stranca su problem i zbog toga propade cela liga.

- Da li Zvezda mora da pogodi sa svakim strancem? Pritom svi igrači prvog tima Zvezde su ili aktuelni ili bivši ili povremeni reprezentativci svojih zemalja”, navodi se u tekstu, iza kojeg bi gotovo sigurno stali svi ljudi koji trenutno vode Crvenu zvezdu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu