Novi poraz Arsenala, Doson srušio 'Tobdžije'

Fudbaleri Arsenala izgubili su u gostima od VBA ubedljivim rezultatom 3:1, u 29. kolu Premijer lige.

SMIzvor: B92
Podeli
Getty Images
Getty Images

Ovo je čak četvrti poraz 'Tobdžija' na poslednjih pet mečeva, pa je jasno zbog čega su navijači još pre ovog meča poslali poruku ''Arsene, odlazi!''.

Arsenal je ostao peti na tabeli sa 50 bodova, jednim više od Mančester junajteda, koji ima meč manje. VBA se popeo na osmo mesto sa 43 boda, ali utakmicom više od rivala.

Junak meča bio je dvostruki strelac Kreg Doson koji je postigao gol u 12. i u 75. minutu.

'Tobdžije' su dva gola primila posle kornera. Naser Čadli je u 12. minutu izveo korner, a na loptu je sjajno natrčao Krejg Doson i smestio je u mrežu. Arsenal je izjednačio samo tri minuta kasnije, kada je Granit Džaka sa oko 30 metara proigrao Aleksisa Sančesa, a on je iz blizine zabio loptu pod prečku.

Arsenal je u 38. minutu ostao bez prvog golmana Petra Čeha, koji se povredio, a umesto njega je zaigrao David Ospina.

VBA je ponovo poveo u 55. minutu iz pomalo čudnog gola. Ospina je prvo izbio u svom šesnaestercu loptu ispred napadača Džejmsa Meklina, ali samo do Hala Robson-Kanua, koji je prosledio u mrežu. Meklin je ostao iza golmana, ali je pustio da mu lopta prodje kroz noge i udje u gol. Sudija Nil Svobrik se konsultovao kratko sa sudijom, a onda je pokazao na belu tačku.

Tačka na meč stavljena je u 75. minutu, kada je Meklin izveo korner, a Doson ponovo bio najbolji u skoku i opet je glavom smestio loptu u mrežu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu