Lukaku kritikuje Everton: Moramo da pružimo više

Najbolji strelac Evertona i Premijer lige, Romelu Lukaku kritikovao je svoj fudbalski klub zbog nedostatka ambicije da osvaja trofeje i dovede velika pojačanja.

SMIzvor: B92, Beta
Podeli
Getty Images
Getty Images

"Everton je klub s velikom istorijom, ali i budućnost treba da se ispiše. Umesto da živimo u prošlosti, treba da gledamo unapred. Uvek pričamo o Evertonovim timovima iz sedamdesetih i osamdesetih godina, i oni su bili sjajni, ali želimo da navijači pričaju sada".

"Uz poštovanje svakom, ali i vi želite da budete upamćeni, ne želite da vas se sećaju samo po golovima, već i po trofejima", rekao je Lukaku.

Belgijski internacionalac deli prvo mesto liste strelaca Premijer lige sa Harijem Kejnom, pošto su obojica dali po 19 golova.

"Mora da se razmišlja o tome kako će klub da raste, da napreduje, koje igrače želi da dovede da bi se napali trofeji. Ponekad pričam sa (saigračem iz reprezentacije) Vensanom Kompanijem, koji je bio u Mančester sitiju kada se sve to desilo. Rekao mi je: 'Rom, jednog leta je samo došlo i bum, bum, bum, bum...Došao je Robinjo odande, ovaj igrač odavde, taj igrač, onaj igrač...i onda su ih svi kritikovali, ali su ipak na kraju osvajali titule, kupove, liga kupove", rekao je Lukaku.

Ovaj 23-godišnji napadač rekao je da ne zna šta uprava planira, ali da on zna da je klub mogao da dovede neke igrače iz Premijer lige, ali nije.

"Neću da pričam o imenima, ali oni dobro igraju. Pomalo to nervira, jer, na kraju krajeva, imamo fantastične igrače. Ne možemo da gledamo u druge, možemo da gledamo samo u sebe. Samo sebe možemo da krivimo, ne navijače ili trenera", rekao je Lukaku.

Ovaj 23-godišnjak nabrojao je napadače na koje se ugleda.

"Ugledam se na Luisa Suaresa, Roberta Levandovskog, Karima Benzemu, Edinsona Kavanija. To je to. Ne gledam u druge. nema šanse. Kejn je vrhunski igrač, onakav kakve želite da vidite u ligi, ali ja se ne ugledam ni u koga od koga ne mogu da naučim nešto. Ponekad ih gledam i pomislim 'ovo je zanimljivo'. Blizu sam njihovo nivoa, blizu. Trenutno sam jedan od najboljih napadača lige, ne mogu da ne kažem to", rekao je Lukaku.

On je na kraju istakao šta mu je najvažnije u fudbalu.

"Na kraju krajeva, navijači žele trofeje, igrači žele trofeje. Moramo da pokušavamo više, da pružamo više. Ne treba bežati od toga", rekao je Lukaku.

Njemu ugovor sa Evertonom ističe u junu 2019, a engleski mediji navode da Lukaku ne želi da ga produži. On je seniorsku karijeru počeo u Anderlehtu, da bi posle prešao u Čelsi. Tokom svog boravka u klubu iz Londona igrao je na pozajmici u Vest Bromviču, da bi 2013. došao na pozajmicu u Everton i naredne godine je potpisao ugovor sa klubom iz Liverpula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu