LE: Bešiktaš, Selta i Genk prošli u 1/4

Fudbaleri Bešiktaša, Genka i Selte plasirali su se večeras u četvrtfinale Lige Evropa, posle prvih revanš mečeva osmine finala.

SMIzvor: B92
Podeli
Getty Images
Getty Images

Liga Evrope, osmina finala:
Bešiktaš – Olimpijakos 4:1 (1:1 prvi meč)
Abubakar 10, Babel 22 - Tarik Eljunusi 31, Babel 75, Tosun 84
Genk – Gent 1:1 (5:2)
Kastanj 20 - Verstrete 84
Krasnodar – Selta 0:2 (1:2)
Maljo 52, Aspas 80
21:05 Ajaks – Kopenhagen (1:2)
21:05 Anderleht – APOEL (1:0)
21:05 Roma – Lion (2:4)
21:05 M. Junajted – Rostov (1:1)
21:05 Menhengladbah – Šalke (1:1)

Bešiktaš i Selta su zabeležili pobede, dok je Genku bio dovoljan i remi.

Tuski tim je slavio rezultatom 4:1 u Istanbulu iako je meč završio sa desetoricom na terenu jer je Vensan Abubakar koji je postigao vodeći gol dobio crveni jer je udario protivničkog igrača glavom u lice. .

Bivši fudbaler Liverpula bio je dvostruki strelac na ovom meču, u 22. i u 75. minutu meča, a tačku na kraj postavio je Tosun u 84. Duško Tošić odigrao je ceo meč za Bešiktaš.

Belgisjki derbi između Genka i Genta završen je nerešenim rezultatom, ali je domaći sastav zbog boljeg rezultata u prvom duelu (5:2) prošao u narednu fazu takmičenja. Genk je poveo preko Kastanja u 20. minutu, da bi Vetseret izjednačio šest minuta pre kraja. Srpski fudbaler Stefan Mitrović bio je u ekipi gostujućeg tima.

Selta je slavila protiv Krasnodora sa 2:0, a do pobede je došla u drugom poluvremenu. U 52. minutu Maljo je zatresao mrežu gostujućeg sastava, da bi konačan rezultat postavio Jago Aspas u 80. minutu. Nemanja Radoja odigrao svih 90. minuta za pobedničku ekipu.

Od 21 čas na programu su ostalih pet susreta osmine finala Lige Evrope.

Getty Images
Getty Images

Promene rezultata:

Prvi gol postignut je u Istanbulu, gde je Bešiktaš poveo protiv Olimpijakosa preko Vensana Abubakara u desetom minutu meča. Posle odličnog centaršuta Andersona Taliske, Abubakar se sjajno snašao u šesnaestercu i glavom smestio loptu u mrežu za 1:0.

Samo deset minuta kasnije, Genk vodi u belgijskom okršajuprotiv Genta pogotkom Timotija Kastanjea u 20. minutu (1:0).

Bivši igrač Liverpula Rajan Babel povećava prednost Bešiktaša u 22. minutu (2:0). Tarik Eljunusi smanjio je prednost turskog tima u Istanbulu u 31.minutu meča

(2:1). Zbog oštrog starta nad protivničkim igračem, strelac prvog gola Abubakar morao je ranije da npusti teren i od 29. minutu tim iz Istanbula ima manje igrača.

U drugom poluvremenu prvi gol pao je na meču koji je do prvih 45. mimuta odigran bez golova. Selta je u 52. povela u Krasnodoru preko Ugo Malja (1:0).

Bešiktaš je iako sa desetoricom na terenu u nasavku povećao prednost golovima Babela u 75. i Tosuna u 84. minutu koji je stavio tačku na ovaj meč (4:0).

Fudbaler Genta Vertsrete je šest minuta pre kraja meča izjednačio rezultat, ali je ipak Genk obezbedio prolaz zbog boljeg duela u prvom meču.

Selta je golom Jaga Aspasa u 80. minut povećala prednost u Krasnodoru (2:0).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu