Na današnji dan – Prosinečki sa Autokomande

Na današnji dan, pre tačno 27 godina postignut je jedan od najlepših pogodaka u istoriji večitih derbija između Crvene zvezde i Partizana.

Izvor: B92
Podeli
crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Šesnaestog dana marta 1990. godine, na stadionu JNA, pred 40.000 navijača odigran je 86. duel beogradskih rivala.

Epizoda klupske televizije crveno-belih, iz serijala 'Zvezdani momenti' posvećena je upravo ovom meču, sa akcentom na gol Roberta Prosinečkog – tadašnjeg najboljeg omladinca sveta.

Zvezda je vodila veliku borbu sa zagrebačkim Dinamom za titulu prvaka, koju je te godine branila, a pred susret u komšiliku zaostajala je četiri boda.

Ekipa Dragoslava Šekularca povela je već u devetom minutu preko Darka Pančeva, ali se najlepši momenat okršaja dogodio devet minuta kasnije.

Posle kratke kombinacije na levom boku, 'Veliki žuti' našao se na na tridesetak metara ukoso od gola – usledila je finta kojom je izbacio Gorana Bogdanovića i potom spektakularnim udarcem poslao loptu u kontra ugao Gorana Pandurovića.

Zvezda je do kraja sačuvala stečeno vođstvo i u nastavku sezone stigla i prestigla 'Modre', a zatim je savladala crno-bele i u polufinalu Kupa – kompletiravši duplu krunu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu