Novi podvig Lestera, Juventus rutinski!

Fudbaleri Lestera i Juventusa plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona.

mnIzvor: B92
Podeli
Getty Images
Getty Images

Lester je napravio podvig pošto je anulirao pobedu Sevilje 2:1 iz prvog meča i slavio na svom terenu sa 2:0 u dramatičnom susretu, dok je Juventus rutinski savladao Porto sa 1:0, posle 2:0 u Portugalu.

Sevilja je odigrala slab meč u Engleskoj dok je Lester iskoristio svoje šanse i nastavio da ostvaruje snove u Ligi šampiona.

Viđen je izuzetno dinamičan meč u kom je bilo svega. Golove za pobedu svog tima postigli su Morgan u 27. i Olbrajton u 54. minutu. Situaciju u svojoj ekipi pogoršao je Nasri nepromišljenim potezom, kada je posle sukoba sa Vardijem dobio žuti karton, a tragičar je Nzonzi koji je propustio da donese produžetak svom timu sa penala, koji mu je odbranio heroj Šmajhel.

Sa druge strane u Torinu nije odigran preterano zanimljiv duel u kom je Juventus potvrdio prolaz golom sa penala koji je postigao Dibala, pošto je prethodno isključen Pereira zbog igranja rukom u kaznenom prostoru.

Prethodno su narednu rundi obezbedili Bajern, Barselona, Real Madrid i Borusija Dortmund. U sredu su na programu mečevi Monako – Mančester Siti (prvi meč 3:5 i Atletiko Madrid – Bajer Leverkuzen (4:2).

Žreb četvrtfinala na programu je u petak u podne u Nionu.

Juventus - Porto 1:0

Getty Images
Getty Images

Sastavi:
Juventus: Bufon, Alves, Bonuči, Benatija, Sandro, Kedira, Markizio, Kvadrado, Dibala, Mandžukić, Iguain
Porto: Kasiljas, Pereira, Felipe, Markano, Lajun, Danilo, Andre Andre, Tores, Brahimi, Soareš, Silva

Golman Porta Iker Kasiljas postao je igrač sa najviše nastupa u svim evropskim klupskim takmičenjima. On je sa 175 mečeva prestigao dosadašnjeg rekordera Paola Maldinija.

Na početku susreta prvu priliku imao je Juventus preko Dibale u trećem minutu koji je šutirao izbliza preko prečke. Domaći su igrali nešto bolje u odnosu na rivala, ali utakmica odmiče u laganom ritmu, što "Satroj dami" više i odgovara. Dibala je nastavio da pravi probleme gostujućim fudbalerima.

Prvi udarac u okvir gola Juventus je imao u 24. minutu kada je Mandžukić šutirao direktno u Kasiljasa. Domaći su izveli prvi korner tek u 38. minutu, Alves je prepustio loptu Dibali, on je centrirao, ali Mandžukić nije bio precizan glavom posle dobrog skoka.

Direktan crveni karton zbog igranja rukom u padu, kada je lopta išla u gol, dobio je Pereira, dosuđen je jedanaesterac, a Dibala donosi vođstvo svojoj ekipi u 41. minutu. U nastavku će Juventusu posao umnogome biti olakšan.

Soareš je propustio najbolju priliku za Porto u 49. minutu. Uspeo je da se oslobodi Benatije, krene sam ka golu, šutirao je iskosa, Bufon je već bio savladan, ali je lopta prošla tik pored dalje stative.

Pjaca je potom posle dodavanja Mandžukića petom pokušao na drugoj strani, ali je lopta otišla pored Kasiljasovog gola.

Žota je imao priliku da izjednači u 82. minutu. Posle pasa Otavija, iskosa sa leve strane lobovao je golmana, ali lopta ipak nije završila u Bufonovoj mreži.

Lester - Sevilja 2:0

Getty Images
Getty Images

Sastavi:
Lester: Šmajhel, Simpson, Morgan, Hut, Fuhs, Drinkvoter, Ndidi, Mahrez, Olbrajton, Okazaki, Vardi
Sevilja: Riko, Merkado, Pareha, Rami, Sarabija, Ibora, Nzonzi, Eskudero, Vitolo, Nasri, Ben Jeder

Već u trećem minutu Sevilja je imala veliku priliku. Šmajhel je odbranio pokušaj Nasrija, koji je prethodno nadmudrio Morgana i šutirao u bliži ugao golamana Lestera. Igra se agresivno i brzo na obe strane, ali posle 20 minuta igre viđena je samo jedna ozbiljna prilika.

Prilikom jednog kontranapada u 22. minutu Ben Jeder se lepo snašao i dodao ka Sarabiji koji je šutirao sa oko 17 metara, ali tik pored leve stative Šmajhela.

To je bilo sve što je Sevilja pokazala u prvih 45 minuta, a Lester je iskoristio svoju prvu priliku na meču i poveo u 27. minutu. Posle slobodnog udarca Mahreza iskosa sa 18 metara, Morgan je pokupio loptu sa druge stative i zatresao mrežu, a Merkado je loše intervenisao tom prilikom.

Sevilja je posle primljenog gola dodatno izgubila ritam, a Lester ima rezultat koji ga vodi u narednu fazu. Lester je bio odlučniji, ali do kraja poluvremena nije uspeo da još jednom zatrese mrežu.

Nije bilo previše uzbuđenja do kraja meča, pa Juventus bez problema beleži trijumf.

Getty Images
Getty Images

Trener Sevilje je u igru ubacio Jovetića i Marijana i odmah se osetila razlika u igri. Eskudero je „bombom“ pogodio prečku, Ben Jeder je potom bio u velikoj prilici, ali je loše šutirao.

Ipak, Lester je duplirao prednost svog tima u 54. mintu pogotkom Olbrajtona, koji je šutirao sa ivice šesnaesterca u donji desni ugao.

"Lisice" su drugim golom ponovo umrtvili igru Sevilje koja igra potpuno bezidejno i teško joj je da uspostavi ritam jer se domaći veoma dobro brane. Motivisaniji Lester je propustio priliku za 3:0 Mahrez je ubacio loptu sa desne strane, ali je loše šutirao Vardi.

Pritisnula je rivala Sevilja od 70. minuta, a Šmajhel je odbranio pokušaj Koree. Ipak, nalet svog tima na najgori način prekinuo je Nasri. On je posle obračuna sa Vardijem dobio drugi žuti karton, pa je za njega utakmica završena, a „požuteo“ je i fudbaler Lestera.

Hut je spasao svoj tim posle pokušaja Vitola, ipak Šmajhel je tom prilikom faulirao fudbalera Sevilje kada je išao ka golu i dosuđen je penal. Nzonzi je očajno šutirao, ali Šmajhel je lako odbranio!

Osetila je Sevilja da još nije kraj, pa je počela još agresivnije da napada. Ipak, četiri minuta pre kraja, nade Špancima umalo je srušio Vardi, ali je Riko odbranio njegov pokušaj. Do kraja susreta je Lester u nekoliko navrata pokušao da dođe do još ubedljivije pobede, dok je i Sevilja posle prekida želela da proba da izbori produžetke, ali promene rezultata nije bilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu