"Orao" postaje "Soko": Ivanić igra za Crnu Goru

Nekadašnji kapiten Vojvodine i mladi reprezentativac Srbije Mirko Ivanić definitivno "menja nacionalni dres" i zaigraće za Crnu Goru

Izvor: B92 Evropa
Podeli
Foto: StarSport
Foto: StarSport

Golmani: Mladen Božović (Zeta), Milan Mijatović (Dečić), Danijel Petković (MTK, Mađarska).

Odbrana: Marko Baša (Lil, Francuska), Stefan Savić (Atletiko Madrid, Španija), Žarko Tomašević (Ostende, Belgija), Aleksandar Šofranac (Rijeka, Hrvatska), Elsad Zverotić (Sion, Švajcarska), Risto Radunović (Budućnost), Filip Stojković (Minhen 1860, Nemačka), Adam Marušić (Ostende, Belgija).

Vezni red: Nikola Vukčević (Braga, Portugal), Marko Bakić (Alkorkon, Španija), Aleksandar Šćekić (Genčlerbirli, Turska), Marko Vešović (Rijeka, Hrvatska), Damir Kojašević (Vardar, Makedonija), Vladimir Jovović (Spartak Subotica, Srbija), Marko Janković (Partizan, Srbija), Nebojša Kosović (Partizan, Srbija), Mirko Ivanić (BATE, Belorusija),

Napad: Stevan Jovetić (Sevilja, Španija), Fatos Bećiraj (Dinamo Moskva, Rusija), Stefan Mugoša (Karlsrue, Nemačka), Filip Raičević (Bari, Italjia), Luka Đorđević (Zenit, Rusija), Mirko Vučinić (Al Džazira, UAE).

Njega je selektor "Sokolova" Ljubiša Tumbaković uvrstio na spisak igrača za utakmicu protiv Poljske u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji.

Ivanić je rođen u Bačkom Jarku, posle odlaska iz Vojvodine igra odlično za beloruski BATE Borisov i kako je izjavio Tumbaković, sa zadovoljstvom je prihvatio poziv da zaigra za Crnu Goru.

"U pitanju je vrlo talentovan i interesantan igrač koji se kao mlad odlučio za dokazivanje u inostranstvu, iako je kao igrač Vojvodine imao ponude Partizana i Crvene zvezde. Njegova idealna pozicija je iza napadača ali može da igra i na boku. Polivalentan je u ofanzivnim zadacima, tehnički veoma dobar i može da bude i strijelac a ne samo onaj koji asistira. Starter je u ekipi za koju nastupa, ima kontinuitet i motiv da se dokaže. U pitanju je igrač koji ima 23 godine i vjerujem da može biti značajan za budućnost reprezentacije", rekao je Tumbaković.

Na Tumbakovićevom spisku su i fudbaleri Partizana Marko Janković i Nebojša Kosović, kao i Zvezdin igrač na pozajmici u Spartaku Vladimir Jovović.

Utakmica između Crne Gore i Poljske igra se 26. marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu