LŠ: Juve overava prolaz, Lester za nastavak sna

Pretposlednji dan revanš mečeva osmine finala Lige šampiona donosi dva duela – u Torinu i Lesteru.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Getty Images
Getty Images

Liga šampiona – osmina finala:

Juventus – Porto (2:0) -- prvi meč
Lester – Sevilja (1:2)

sreda:
Monako – M. Siti (3:5)
Atletiko – Bajer (4:2)

ranije:
Napoli – Real 1:3 (1:3)
Arsenal – Bajern 1:5 (1:5)
Borusija – Benfika 4:0 (0:1)
Barselona – PSŽ 6:1 (0:4)

Očekuje se da Juventus potvrdi prolaz dalje protiv Porta, dok će znatno neizvestnije biti na King Pauer stadionu između Lester Sitija i Sevilje.

Juventus ima velikih 2:0 sa Dragaa i bilo bi pravo čudo da ispusti prednost na svom terenu, na kojem ne zna za poraz 45 utakmica, tačnije još od avgusta 2015. godine kada je Udineze slavio 1:0.

Računajući samo Evropu taj niz je još izraženiji, Bajern je poslednji pobedio u Torinu 2:0 u aprilu 2013. godine, a Portu bi takav rezultat bio dovoljan za produžetke.

Međutim, Portugalce ne napusta nada, kako naglašava golman Iker Kasiljas, a put ka podvigu je trijumf iz ove sezone protiv Rome u Italiji 3:0 u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

"Znamo da će biti jako teško, zbog rezultata u prvom meču. Ipak, u fudbalu je sve moguće", poručio je Kasiljas.

Getty Images
Getty Images

Fudbaleri Sevilje na Ostrvo su otputovali nezadovoljni rezultatom iz Andaluzije, iako su savladali Lester 2:1, u potpunosti su nadigrali goste, ali je Džejmi Vardi doneo nadu prvaku Engleske u finišu.

Lester ove sezone igra sjajno u Ligi šampiona, u grupnoj fazi je bez problema zauzeo prvo mesto, ali beleži loše rezultate u Premijer ligi, zbog čega je ceh platio menadžer Klaudio Ranijeri.

Posle odlaska Italijana Lester je ponovo na pobedničkom putu, savladani su Liverpul i Hal sa po 3:1, dok bi im sutra i trijumf od 1:0 garantovao plasman medju osam najboljih u Evropi.

Preko puta sebe imaće nezgodnu Sevilju, tim sa mnogo evropskog iskustva i sjajnim trenerom Horheom Sampaolijem.

"Lester je ponovo opasan tim, vratili su se i igraju kao prošle godine. Završila se Ranijerijeva era, dobili su novu energiju i demonstrirali odličan fudbal. Mi smo pod velikim pritiskom jer nismo materijalizovali prvu utakmicu", rekao je Sampaoli.

Pred Seviljom je pravi test da u Lesteru pokaže da nije samo maher za Ligu Evrope, već i za najjače evropsko takmičenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu