PSŽ ne odustaje: Evo dokaza da smo pokradeni!

Jedni će sada reći da je "te noći u Barseloni umro fudbal", a drugi: "Ma, prestanite više da kmečite!" Bilo kako bilo, to "kmečanje" zvanično je stiglo do UEFA.

Izvor: B92
Foto: Printscreen Marca
Foto: Printscreen Marca

Pari Sen Žermen ne može da preboli eliminaciju iz Lige šampiona, iako i sam ima zasluga za bolan poraz od Barselone 6:1 (prvi meč 0:4).

Parižani, ipak, glavnog krivca vide u arbitru Denizu Ajtekinu i njegovim pomoćnicima, koji nisu videli nekoliko spornih situacija.

PSŽ ih je video sedam, nabrajao ih na deset stranica, dokumentovao grafikama i video materijalom, te mišljenjima raznih međunarodnih sudija i uputio zvaničnu žalbu UEFA uz jasnu poruku – evo dokaza da smo pokradeni!

U PSŽ-u smatraju, a španska Marka prenosi, da su drastično oštećeni u sledećim situacijama:

1. MASKERANO IGRA RUKOM

Maskerano igra rukom u kaznenom prostoru, a sudija Ajtekin ne vidi iako se nalazi na samo 18 metara od lopte.

2. DRUGI ŽUTI KARTON ZA PIKEA

Foto: Printscreen Marca
Foto: Printscreen Marca

Sudija nije pokazao drugi žuti karton Pikeu, koji je faulirao Kavanija u opasnom napadu gostiju. U tom trenutku Barselona je vodila 2:0.

3. NEJMAR TRAŽIO KONTAKT

Parižani smatraju da Ajtekin nije bio odlučan kada je dosudio jedanaesterac za Barselonu nakon pada Nejmara. Prvo se Munije spotakao, a Nejmar je tražio kontakt i pao preko njegove glave. Glavni i linijski sudija su bili udaljeni 15 i 30 metara, a trebalo im je 17 sekundi da donesu odluku.

4. NEJMARU OPROŠTEN CRVENI

Foto: Prinscreen Marca
Foto: Prinscreen Marca

Brazilac je bio agresivan i udario je igrača PSŽ-a bez lopte u trenutku kada je Barselona vodila 3:1.

5. PIKE IGRAO RUKOM

PSŽ je bio u napadu u 78. minutu, Di Marija je centrirao, a lopta pogodila Pikea u ruku.

Foto: Printscreen Marca
Foto: Printscreen Marca

6. I PENAL I CRVENI MASKERANU

Makskerano je sam priznao da je faulirao Di Mariju. PSŽ se žali UEFA da je u toj situaciji igrač Barselone morao da dobije crveni karton, a PSŽ kazneni udarac.

7. GLUMA SUAREZA

Luis Suarez je teatralno pao kod drugog kaznenog udarca za Barselonu. Parižani smatraju da je trebalo da dobije drugi žuti karton zbog simuliranja.

Fudbal

strana 1 od 2 idi na stranu