Fudbaleri Rada, vi i Everton jedete isti hleb

Otvaranje prolećne polusezone Superlige Srbije nisu obeležile goleade, driblinzi, preokreti, već skandal koji se dogodio na Banjici u duelu Rada i Partizana.

S.VeselinovićIzvor: B92
Podeli
screenshot
screenshot

Navijački folklor simpatizera kluba sa Banjice je i ovoga puta stigao u centar pažnje, ali u tome su im se pridružili i momci koji na terenu brane boje njihovog tima.

Iznerviran rasističkim provokacijama koje su stizale sa dela tribina na kom su bili smešteni pripadnici Junajted forsa, defanzivni vezista Partizana Everton je uputio uvredljivu poruku, posle čega se našao na brutalnom udaru kolega iz suprotnog tabora.

Da li iz želje da se dodvore svojim navijačima, da ih "zaštite" ili već postoji neki treći razlog, tek nekoliko fudbalera Rada je krenulo fizički da se obračuna sa Brazilcem, koji je tokom skoro cele utakmice morao da trpi iživljavanje navijača domaće ekipe.

Potez Evertona jeste za osudu, ali sve to pada u drugi plan kada se pogleda reakcija momaka koji zarađuju za život na isti način kao i on – igrajući fudbal i braneći boje kluba čiji su članovi i na čijem su platnom spisku.

Umesto pokušaja da spreče rulju koja se skriva iza imena kluba za koji nastupaju u ispoljavanju najnižih mogućih "ljudskih" strasti, fudbaleri Rada su učestvovali u tome, napadom na momka iz Brazila koji ništa drugo nije radio na terenu, osim branjenja svoje ličnosti, kad već nije bilo nikog drugog da to uradi umesto njega.

O tome je na konferenciji za medije govorio i trener "crno-belih" Marko Nikolić, koji je, na insistiranje novinara da prokomentariše reakciju svog pulena, skrenuo pažnju na to da bi se trebalo pozabaviti "akcijom" koja je dovela do toga.

"Je l' ima još nešto za osudu pre tog odlaska Evertona tamo? Ako ima, osudićemo i jedne i druge, nećemo samo Evertona. Sve su to stvari koje se događaju, ali postoje disciplinski organi koji će odrediti kazne za sve učesnike", rekao je Nikolić.

Na kraju meča je viđeno ono što ne bi trebalo da bude slučaj na fudbalskom terenu, igrač čija ekipa je pobedila je u svlačionicu otišao u suzama.

Ma koji tim da je u pitanju, ma koji igrač da je u pitanju, ako ništa drugo bar njihove kolege sa kojima dele zeleni tepih treba da stanu u zaštitu, a ne da učestvuju u linču i čak dolivaju ulje na vatru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu