Jovetić osvaja Pirineje: On je lider, fenomen

Stevan Jovetić preporodio se dolaskom u špansku La ligu, a njegovim igrama posebno su oduševljeni, logično, u ekipi Sevilje.

A. KovačevićIzvor: B92 Španija
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Crnogorski reprezentativac je na šest utakmica postigao dva gola i zabeležio tri asistencije, te već postao jedan od ključnih igrača Andalužana.

Sevilja je u subotu lagano nadigrala Eibaar 2:0, a oba pogotka je režirao upravo bivši kapiten Partizana.

* Jovetić ima 27 godina, karijeru je počeo u omladinskoj školi Mladosti iz rodne Podgorice, sa 14 godina stiže u Partizan gde za prvi tim debituje kao 17-godišnjak, te u januaru 2008. postaje najmlađi kapiten u istoriji crno-belih (rekord je kasnije oborio Nikola Ninković). Posle dve sjajne sezone prelazi u Fiorentinu za 11 miliona evra, a tu nastavlja da briljira pa ga 2013. kupuje Mančester Siti za 27 miliona. Međutim, povrede i žestoka konkurencija su ga sprečili da se istakne i u Premijer ligi, pa tada počinje njegov pad, koji je trajao sve do ovog januara i dolaska u Andalizuju. Na 44 utakmice za reprezentaciju Crne Gore postigao je 19 golova.

"Jovetić nosi igru Sevilje", piše "Marka", a "AS" navodi "Dve fudbalske genijalnosti nokautirale su Eibar. Jovetić je već lider ovog tima".

Jovetić je na šest utakmica za Sevilju doprineo timu više nego na 31 nastupu za Inter u Seriji A.

"Ne mogu da se načudim kako nije igrao u Interu, u italijanskoj ligi, Mnogo smo srećni što je sa nama", kaže Jovetićev saigrač Pablo Sarabija.

Njegove igre posebno raduju napadače, a to javno ističe Vitolo.

"Hvala na poklonu, brate. Jovetić je fenomen", napisao je španski reprezentativac na Tviteru.

Naravno, najvažnija je reč trenera, a Horhe Sampaoli tek ne može da se požali.

"Jovetić nam daje mnogo opcija, a znam da može i još bolje", kaže Čileanac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu