Partizan na Banjici, Nikolić strepi od Drinčića

Fudbaleri Partizana gostuju Radu na Banjici u nedelju od 14 časova, na startu prolećnog dela prvenstva Superlige Srbije.

AKIzvor: B92
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Superliga, 22. kolo:
14:00 Metalac – Radnik
14:00 Rad – Partizan
14:00 Spartak – Vojvodina

Subota:
Borac – OFK Bačka 1:0
Napredak – Voždovac 0:0 a
Crvena zvezda – Novi Pazar 2:0
Čukarički – Javor 2:1

Petak:
Mladost – Radnički 1:0

Crno-beli će već prvog vikenda posle dvomesečne zimske pauze biti pod velikim pritiskom jer je lider Crvena zvezda rutinski slavila u subotu i povećala prednost na devet bodova.

Partizan je dobio Rad u prvom delu sezone sa ubedljivih 4:0, ali je remizirao na poslednjem gostovanju "građevinarima", a protiv sebe ima i tradiciju jer nije pobedio na poslednje dve prolećne premijere.

S druge strane, tim sa Banjice se bori za plasman u plej-of, kojim bi pre svega rešio brigu u vezi sa opstankom u Superligi, a nalazi se na šest bodova od Radničkog, najbližeg tima "iznad crte", koji ima utakmicu više.

Glavni adut "građevinara" biće jedan od ljubimaca "grobara", bivši vezista Partizana Nikola Drinčić, koga je trener crno-belih posebno istakao pred ovaj meč.

"Jedan od kvaliteta koji ima Rad su prekidi, svi dobro znamo kako ih izvodi Drinčić, možda ja najbolje. Bio je veliko oružije Partizana dok je bio kod nas, sada je u Radu... Pokušaćemo da izbegnemo takve situacije. Moji igrači moraju da igraju preko granica bola, da imaju mnogo veći motiv od protivnika. Uz disciplinu nadam se da će naš kvalitet doći do izražaja", rekao je Nikolić.

Utakmica 22. kola izmedju Rada i Partizana igra se u nedelju od 14 sati na Banjici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu