Protesti u Čileu – Aleksise, idi iz Arsenala

Na hiljade Čileanac prijavilo se za marš i protest na ulicama Santijaga, a sve u cilju da najbolji fudbaler njihove zemlje Aleksis Sančes napusti Arsenal.

Izvor: B92
Podeli
Getty Images
Getty Images

Arsenal već nekoliko meseci pokušava da nagovori hitrog Čileanca da stavi potpis na novu saradnju, ali je do sada sve ponude odbijao.

U redu za njegov transfer za sada stoje Juventus i Pari Sen Žermen, ali se veruje da će spisak zainteresovanih na leto biti još duži.

Protest je zakazan za prvi dan marta, a trenutno je nešto manje od deset hiljada ljudi spremno da 'sugeriše' sjajnom krilnom napadaču da napusti London.

S druge strane, kako prenose britanski mediji, i Sančes je revoltiran zbog teškog poraza u Minhenu od Bajerna (5:1) u prvom meču osmine finala Lige šampiona, dok se kao glavni razlog za njegov revolt navodi međusobna svađa igrača u svlačionici posle utakmice na Alijanc areni.

"Čileancima se smučilo da gledaju jednu od svojih zvezda kako se jedina muči da bi njegov tim išao napred. Takođe, ne želimo da igra u Madridu ili Barseloni, istina je da nas previše i ne zanima za koji će klub igrati – već samo želimo da ga vidimo kako se bori sa još desetoricom saigrača. A, ne da sve radi sam", navodi se u opisu spomenute Fejsbuk stranice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu