Ivanović: Reagovao sam kao početnik

Branislav Ivanović se nije proslavio na svom debiju u dresu Zenita, početničkom greškom dozvolio je Anderlehtu da povede u prvom meču šesnaestine finala LE.

AKIzvor: B92 Rusija
Podeli
Foto: YouTube screesnhot
Foto: YouTube screesnhot

Belgijanci su slavili 2:0 na svom terenu, a oba pogotka postigao je Frenk Ačempong, prvi već u petom minutu nakon što je pobegao kapitenu Srbije koji je igrao desnog beka.

"Utakmica je počela košmarno za mene. Očigledno je da sam pogrešio. Takve greške prave deca kada počinju da se bave fudbalom… Taj gol je sve promenio. Probali smo u nastavku, ali smo teško stvarali prilike", rekao je Ivanović.

Ivanović je pre nekoliko nedelja stigao u Zenit iz Čelsija, a trener ruskog tima Mirčea Lučesku ističe da se još nije uklopio u sistem igre.

"Uveren sam da neki drugi dan ne bi primili ovako glupe golove. Bilo nam je bitno da izdržimo prvih 20-25 minuta jer dugo nismo igrali takmičarske mečeve. Ali nismo uspeli… Što se Ivanovića tiče, on se nije uklopio. Bila je očigledna njegova velika želja da igra, ali nažalost nije se adaptirao na naš stil igre", rekao je Lučesku.

Ivanović bi u Zenitu trebalo da "komanduje" odbranom kao štoper, ali je u četvrtak igrao beka jer se povredio Smoljnikov.

Revanš je za sedam dana u Sankt Peterburgu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu