Benfiku koštao 100.000, Murinjo plaća 45 miliona

Žoze Murinjo bacio je oko na 22-godišnjeg defanzivca Benfike Viktora Lindelofa za koga je navodno spreman da plati 45 miliona evra.

Izvor: B92 Engleska, Portugal
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Junajted ima problema sa odbranom ove sezone, a Portuglac vidi talentovanog Šveđanina kao idealno rešenje za to.

Lindelof ima ugovor sa Benfikom do 2020. godine, a prelaskom u Junajted bi sa 200.000 prešao na godišnja primanja od 3,5 miliona evra.

"Gledao sam u novembru duel Švedske i Francuske na televiziji kada sam primetio Murinja na tribinama. Pomislio sam da je mogao da dođe samo zbog Lindelofa. Mislim da bi on bio idealno pojačanje za Junajted. Brz je, samouveren sa loptom, voli da igra i snažan je. Uporedio bih ga sa Riom Ferdinandom i Ronijem Jonsenom", rekao je bivši igrač Junajteda Jesper Blomkvist.

Benfika će u slučaju prodaje Lindelofa višestruko profitirati jer ga je 2011. platila Vesterasu svega 100.000 evra. Trener Benfike Rui Vitorija je rekao da ne brine u slučaju njegovog odlaska jer ima kvalitetnu alternativu u svom timu.

Junajted je letos doveo štopera Erika Baija iz Viljareala za skoro 40 miliona evra, ali Murinjo još uvek traži dobitnu kombinaciju u odbrani. "Crveni đavoli" zaostaju 13 bodova za liderom Premijer lige Čelsijem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu