Partizan prodaje Đurđića zbog visoke plate

Kratko je trajala epizoda Nikole Đurđića u dresu Partizana, povremeni reprezentativac napustiće klub prestojećeg januara.

AKIzvor: B92, Dnevnik
Podeli
Foto: StarSport
Foto: StarSport

Đurđić je u Humsku stigao letos kao jedno od najvećih pojačanja, ali je postigao tek dva gola na 12 nastupa.

Momak iz Pirota je profesionalnu karijeru počeo u Voždovcu, potom igrao za Hugesund u Norveškoj i Helsingborg u Švedskoj za koji je nastupao i u Ligi šampiona, zatim je igrao u Bundesligi u dresu Grojter Firta i Augzburga, a pre dolaska u Partizan kratko je nastupao za Melme i Fortunu Diseldorf.

"Žao mi je što je situacija sa Nikolom takva, imao je predispozicije za dobru polusezonu. Period prilagođavanja nije dobro prošao, možda je došao u nezgodnom trenutku, kada je ekipa bila u krizi i to ga je eventualno sputalo. Trener Nikolić je verovao u njega, davao mu šansu, ali... Tražimo mu klub pa ako ga nađemo, realizovaćemo transfer", rekao je sportski direktor Ivica Iliev za novosadski Dnevnik.

Međutim, slaba golgeterska forma nije glavni razlog što će Đurđić ekspresno napustiti Partizan.

"Mi da smo u prilici da dovodimo najbolje napadače sveta, odmah bismo ih doveli. Ovako, otvorili smo se onoliko koliko smo mogli. Bili smo ubeđeni da smo napravili dobar posao i pored toga, ali realnost nas je demantovala. Ne želim da se Nikola uvredi, ja ga i dalje cenim kao igrača, ali mi nemamo taj luksuz da preplaćujemo igrače. On ima visoka primanja i mi zbog toga moramo da reagujemo", dodao je Iliev.

Sportski direktor je ipak ostavio prostora i za promenu plana, a dosta toga će zavisiti od zimskih priprema. Sezona u Superligi nastavlja se krajem februara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu