"Od Delija aplauz, a mi bismo Riverovima majku..."

Legendarni Argentinac Dijego Armando Maradona prisetio se u eksluzivnom razgovoru za B92.net duela s Crvenom zvezdom 1982. godine, kada je nosio dres Barselone.

Izvor: B92
Podeli
YTSS (Maradona by Kusturica)
YTSS (Maradona by Kusturica)

Maradona za B92: Mislim se – sve je namešteno

Maradona za B92: Federer broj jedan, a Đoković je fenomen

Najtrofejniji srpski klub dočekao je katalonskog giganta u okviru osmine finala tadašnjeg Kupa pobednika Kupova.

. Crveno-bele su predvodili Aleksandar Dika Stojanović, Vladimir Petrović Pižon i Dušan Dule Savić, a ’Blaugranu' Bern Šuster, Markos Alonso i Maradona.

Gladajući kroz istoriju kluba s Marakane, samo jedan igrač doživeo je da mu ceo stadion ustane i aplaudira iz oduševljena onime što je uradio. Naravno, u pitanju je bio Maradona i njegov čuveni lob sa ’kapice’ šesnaesterca, golmanu visokom 193 centimetra, posle trka sa polovine terena.

Na isto je naterao i krcati Santijago Bernabeu, odnosno 90.000 navijača – najvećeg rivala Barse – Real Madrida. S druge strane, kaže da je tako nešto nezamislivo u okršaju njegove Boke Juniors i River Plejta, nasuprot – dijametralno je različito.

Tu je i detaljno objašnjenje najboljeg gola u istoriji fudbala – ’Gola veka’ 1986. godine protiv Engleske u četvrtini finala Mundijala.

Međutim, u mojoj zemlji to ne postoji, čak i da neko iz Rivera postigne najbolji gol na svetu, na Bokinom terenu, mi bismo mu isto psovali majku“, slikovito pojašnjava Dijego u priči za B92.

Ukoliko ste propustili, prvu epizodu možete pogledati OVDE, drugu OVDE, dok vas do kraja nedelje očekuju još i priče o Fidelu Kastru, odnosno kući, novcu, slavi i porodici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu