Enrike: Zašto bih se pravdao Rakitiću?

Trener Barselone Luis Enrike rekao je da ne mora da se pravda fudbaleru Ivanu Rakitiću zbog male minutaže.

Izvor: B92 Španija
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Rakitić nije igrao u poslednje tri utakmice Barselone u svim takmičenjima otkako je zamenjen u remiju protiv Real Madrida 3. decembra, prednost imaju Denis Suares i Andre Gomeš.

"Neću se pravdati svom igraču. Rakitić je bio i biće dobar igrač za Barsu. Moram da prihvatim kritike i nastaviću da ih primam za ono za šta mislim da je najbolje za tm. Zadovoljan sam stavom Rakitića", rekao je Enrike

On je dodao da je potrebno da svi igrači kroz minutažu steknu oštrinu tokom sezone.

"To gledamo svake nedelje, gledamo koliko su minuta igrači proveli na terenu. Važno je da svi budu spremni, ali ako vidite da 11 igrača uglavnom igra, a ostali retko. Imamo fudbalere koji su igrali više od 1.000 minuta u takmičarskim utakmicama. Neki možda još ne znaju kako funkcioniše tim, ali većina igrača su odigrali mnogo važnih minuta u svim takmičenjima. Nadam se da mogu da napreduju i da će svako od njih odigrati svoj deo do kraja sezone, pošto se tada sve odlučuje", rekao je Enrike.

Rakitić (28) je 2014. godine iz Sevilje prešao u Barselonu, za koju je do sada odigrao 127 utakmica i postigao 19 golova.

Hrvatski reprezentativac je s Barselonom osvojio dve šampionske titule, dva Kupa kralja, Ligu šampiona, svetsko klupsko prvenstvo, Superkup Evrope i Superkup Španije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu