Leonardovih 12 "komada"

Iza nas je 21 kolo Superlige, ispred nas je dvomesečna pauza, a protekli period u srpskom fudbalu obeležio je jedan Brazilac.

AKIzvor: B92
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Dok traju spekulacije o tome da li će ostati ili otići iz Partizana, pogledajte sve pogotke prvog strelca Superlige – Leonarda da Silve Souze.

Brazilac je u Humsku stigao u junu posle dve godine u ruskom Anžiju i potpisao trogodišnji ugovor, najavljen je kao veliko pojačanje, ali je taj status opravdao tek od septembra.

Leonardo je postigao 12 golova tokom 21 kola u SL, a prvenac je dao Spartaku u poslednjem porazu crno-belih u domaćim takmičenjima 20. avgusta.

Sedam dana kasnije pogodio je iz slobodnog udrca protiv Rada, da bi ljubimac "grobara" definitivno postao 17. septembra golom u 89. minutu za pobedu nad najvećim rivalom Crvenom zvezdom.

Seriju golova nastavio je u sledeća četiri kola, uključujući i sjajan pogodak protiv Metalca, a do kraja prvog dela sezone postigao je još šest, uključujući po dva u pobedama nad Napretkom i Spartakom u Humskoj.

Klubovi iz zapadne Evrope se interesuju za 24-godišnjeg Brazilca, on šalje različite signale statusima na društvenim mrežama, dok iz kluba demantuju da će otići.

Zima je stigla, uskoro će i januar, a s njim i zimski prelazni rok.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu