Henes: Trener Lajpciga mogao bi da preuzme Bajern

Prvi čovek Bajerna Uli Henes izjavio je da bi sadašnji trener Lajpciga Ralf Hasenhutl u u budućnosti mogao da preuzme klupu giganta iz Minhena.

SMIzvor: B92, Beta
Podeli
Getty Images
Getty Images

Bajern je u prošlosti često znao da oduzima najbolje fudbalere konkurentima u Nemačkoj, ove godine jedan od njih je i debitant u Bundesligi, ali sada se na meti našao i harizmatični trener.

"Hasenhutl pravi odličan posao u Lajpcigu. Ako ikada budemo tražili nemačkog trenera, Ralf će biti jedan medju najozbiljnijim kandidatima. Trenutno ne razmišljamo o tome, jasno je da mora da skupi iskustvo", rekao je Henes za Kiker.

Hasenhutl trenersku karijeru počeo je u Bajernovoj akademiji, odmah pošto je završio igračku u drugom timu Bavaraca 2004. godine.

Velike uspehe potom je imao Alenu (uveo ga iz treće u drugu ligu) i Ingolštatu (plasirao ga u Bundesligu), da bi ove sezone sa Lajpcigom napravio veliko izenadjenje jer se bori za titulu sa Bajernom.

Trenutno Bajern i Lajpcig dele prvo mesto na tabeli nemačkog prvenstva sa po 36 bodova, s tim što klub iz Minhena ima bolju gol razliku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu