El Klasiko – Real overava titulu?

Iako je tek trećina sezona u La ligi, duel Barselone i Real Madrida u subotu (16:15h) mogao bi biti ključan u borbi za titulu.

AKIzvor: B92 Španija
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Madriđani imaju šest bodova više od omraženog rivala, pa bi eventualnom pobedom na Nou Kampu, sedmom u nizu u prvenstvu, napravili ogroman korak ka tronu.

Samo jedan tim je osvojio titulu u Španiji nakon što je imao devet bodova zaostatka, upravo Barselona pod vođstvom Luja van Gala u sezoni 1998/1999. Real Maljorka je imala tu prednost u decembru, ali su Katalonci dobili 19 od poslednje 24 utakmice i u maju završili sa +11 u odnosu na Real.

Međutim, Maljorka je u odnosu na sadašnji Real bila limitiran tim koji je seriju dobrih rezultata gradio na srčanom startu. Razlog više za ovakve spekulacije je i pobeda Reala u poslednjem "Klasiku", upravo u Kataloniji 2. aprila sa 2:1, pogotkom Kristijana Ronalda za preokret u 85. minutu sa igračem manje.

"Barselona je branilac titule i tim koji uvek dobro igra velike utakmice. Mi smo u dobrom momentumu ali ovo je samo mali deo sezone, bez obzira na rezultat borba će biti neizvesna", rekao je trener Reala Zinedin Zidan.

Barselona je u maloj krizi u prvenstvu, dva puta je remizirala ouči Klasika.

"Bez obzira na rezultat, mislim da ova utakmica neće biti ključna. Tek je 14. u sezoni, Real bi stekao interesantnu prednost ukoliko pobedi, ali to neće odlučiti prvenstvo", rekao je trener Barselone Luis Enrike.

Oba tima imaju problema sa povredama, ali mnogo ozbiljnija situacija je u Realu. Zidan pre svega ne može da računa na Gareta Bejla, a neizvesni su još Alvaro Morata, Toni Kros i Fabio Koentrao. S druge strane, Enrike brine odbrana, nema Đordija Albe i Žeremija Matjea.

Što se tiče statistike, Real je efikasniji tim od Barselone (36:33), a ima i bolju odbranu (11:14) ove sezone u prvenstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu