Maradona: Rekli su mi da imam hrvatske korene

Legendarni argentinski fudbaler Dijego Armando Maradona izjavio je u Zagrebu da su mu mnogi rekli da ima hrvatske korene.

ĐNIzvor: B92, TV Nova Hrvatska, Argentina
Podeli
EPA/ANTONIO BAT
EPA/ANTONIO BAT

Na našem sajtu uskoro ćete moći da pogledate ekskluzivni video intervju sa jednim od najvećih fudbalera svih vremena. Maradona je sa Nemanjom Đorđevićem razgovarao o svojoj karijeri, današnjem fudbalu, ikonama i herojima, kontaktima sa Đokovićem i Kusturicom, ali i drugim stvarima koje nisu toliko u vezi sa sportom.

Maradona je tokom vikenda pratio finale Dejvis kupa koje je pripalo ’Gaučosima’, a za televiziju Nova istakao da je uživao u boravku u Hrvatskoj.

Za jednog od najboljih igrača svih vremena često su isticali da mu majka ima hrvatske korene i da je poreklom sa ostrva Korčula, dok mu je deda bio Mateo Kariolić.

„Rekli su mi da imam hrvatske korene, ali ne mogu to da tvrdim. Po ocu imam baskijske korene, a ako imam i hrvatske – dobro, onda imam i hrvatske korene“, rekao je ’El Pibe’ za TV Nova.

On je bio veoma zadovoljan trijumfom Argentine koja je savladala Hrvatsku sa 3-2 i prvi put u istoriji došla do salatare.

„Hrvatska je prelepa zemlja koja voli Dejvis kup kao i mi. Čestitam hrvatskoj publici jer me je dočekala sa velikim poštovanjem. Bilo mi je veoma zabavno, a to je suština sporta“, zaključio je Maradona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu