Olardajs: Velika čast i duboko razočarenje

Dosadašnji selektor Engleske Sem Olardajs rekao je da mu je bila čast da predvodi taj fudbalski tim i da je duboko razočaran zbog odlaska.

Izvor: B92, Beta Engleska
Podeli
Getty images
Getty images

Fudbalski savez Engleske (FA) i Olardajs su sporazumno raskinuli ugovor zbog neprikladnog ponašanja šezdesetjednogodišnjeg trenera.

"Zbog nedavnih dogadjaja FA i ja smo sporazumno raskinuli ugovor. Bila mi je velika čast što sam u julu imenovan i duboko sam razočaran zbog ovakvog ishoda. Ovog popodneva sastao sam se sa (čelnicima FA) Gregom Klarkom i Martinom Glenom i ponudio sam iskreno izvinjenje, izvinjenje iz srca zbog mojih postupaka. Iako je u snimljenim razgovorima jasno da je za svaki aranžman potrebno odobrenje FA, priznajem da sam dao neke izjave koje su izazvale neprijatnost", naveo je Olardajs u saopštenju, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Bivši trener Sanderlenda je tako posle 67 dana i jedne utakmice napustio reprezentaciju Engleske. On je u julu potpisao dvogodišnji ugovor sa Savezom kada je nasledio Roja Hodžsona, posle lošeg rezultata Engleske na Evropskom prvenstvu u Engleskoj. Britanski dnevnik Telegraf objavio je danas snimke za koje tvrdi da su iz avgusta, i na kojima se vidi Alardajs kako razgovara sa prerušenim novinarima, koji su tvrdili da su predstavnici jedne azijske firme.

Na njemu se čuje kako govori da se pravila o vlasništvu igrača treće strane mogu zaobići. Telegraf je naveo da je sklopljen posao sa selektorom od 400.000 funti, koji bi trebalo da predstavlja firmu i da bude glavni govornik na dogadjajima. Olardajs je rekao novinarima da svaki dogovor mora prvo da odobri FA. Na snimku se čuje kako Alardajs svog prethodnika zove "Voj", zbog Hodžsonove govorne mane.

Selektor je kritikovao i nekadašnjeg asistenta Garija Nevila, a ocenio je da je odluka da se potroši 870 miliona funti da ponovo izgradi Vembli "glupa".

"Na sastanku sa čelnicima Saveza od mene je traženo da objasnim izjave i kontekst razgovora i u tom pogledu sam u potpunosti saradjivao. Takodje, žalim zbog mojih komentara o drugim osobama", rekao je Olardajs.

Reprezentaciju Engleske će privremeno, na predstojeće četiri utakmice, predvoditi selektor mlade reprezentacije Garet Sautgejt.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu