Golčina Leonarda za pobedu Partizana

Fudbaleri Partizana pobedili su Metalac minimlanim rezultatom u 10. kolu Superlige Srbije.

MNIzvor: B92
Podeli
partizan.rs
partizan.rs

Superliga, 10. kolo:
Subota:
Rad Čukarički 1:1
Nedelja:
Voždovac – Novi Pazar 2:0
Metalac – Partizan 0:1
19.00 Napredak – Spartak
19.00 Borac – Javor
19.00 Mladost – Bačka Palanka
19.00 Radnički – Radnik
19.00 Crvena zvezda - Vojvodina

"Crno-beli" su nastavili pobednički niz, vezali četvrtu pobedu i probili se na treće mesto na tabeli sa 19 bodova, iza Crvene zvezde i Vojvodine koji igraju derbi kola na stadionu „Rajko Mitić“.

Pobedu ekipi Marka Nikolića doneo je Brazilac Leonardo golom sa 18 metara u 61. minutu.

Metalac je pretrpeo četvrti poraz i nalazi se na sedmom mestu sa 14 bodova.

"Crno-beli" su od starta meča imali inicijativu, ali i domaći fudbaleri sporadično su pretili. Leonardo je bio najveća opasnost po gol Metalca, a njegovi pokušaji kurinisani su golom sa 18 metara u 61. minutu, kada se oslobdio protivnika i snažnim udarcem bio precizan, pogodivši gornji levi ugao golmana Belića.

Metalac se oslobodio posle primljenog gola, ali Đurđević propušta neverovatnu priliku da duplira prednost Partizana, kada je sam sa tri metra promašio prazan gol. Odmah potom crno-beli su mogli biti kažnjeni kada je Mitrović snažnim udarcem sa 30 metara šutirao preko gola. Ipak, do kraja promene rezultata nije bilo, pa Partizan upisuje nova tri boda.

Tok meča:

Sastavi:
Metalac: Belić, Nikodijević, Simović, Otašević, Bondarenko, Panić, Mijić, Rovčanin, Jovanović, Stojanović, Kaisedo
Partizan: Kljajić, Vulićević, Balažic, Milenković, Miletić, Janković, Everton, Jevtović, Leonardo, Đurđević, Đurđić

Partizan je krenuo agresivno od samog starta, ali su domaći prvi bili bliži golu, pa je Kljajić morao da interveniše.

U 12. minutu opasnost i pred golom Milanovčana, posle prodora Đurđevića Leonardo je imao lepu priliku, ali je nije uspeo da stigne do lopte, dok je golman već bio na zemlji. Partizanov Brazilac pravi probleme rivalu, a Metalac na drugoj strani pokušao je udarcem sa distance, ali još nema golova.

U 23. minutu Otašević je udario rukom Đurđića i zaradio žuti karton, a Leonardov slobodan udarac nije doneo mnogo uzbuđenja.

Nešto kasnije Jevtović je sa oko 20 metara dobro izveo slobodan udarac, prethodno je novi prekršaj napravio Otašević, a Belić je bio siguran na golu. Njegova lopta odbija se do Leonarda, on je šalje na drugu stativu, gde Đurđević nije uspeo da lepo zahvati glavom.

Nalet Partizana nakratko prekida Metalac koji je preko Kaiseda zapretio, ali je lopta otišla preko gola.

Leonardo je nastavio da pravi probleme Metalcu i na početku drugog poluvremena. On je u 49. minutu dobio loptu od Đurševića, bio sam na pet matara iskosa, ali mu je pobegla lopta i golman domaćih prvi stiže do nje. Brazilac je potom pokušao i sa distance sa oko 18 metara, ali preko gola.

Metalac je propustio šansu u 56. minutu, Jovanović je bio na sedam metara od gola, ali je izblokiran. Samo minut kasnije Đurđić na drugoj strani glavom šalje loptu preko gola.

Partizan je poveo u 61. minutu. Crno-beli su imali akciju tri na četiri, Leonardo se oslobodio na 18 metara od gola i snažnim udarcem lopta je završila u golmanovom gornjem levom uglu.

Metalac se posle primljenog gola trudio da stigne do izjednačenja, ali do toga još nije došlo.

U 78. minutu neverovatan promašaj Đurđevića za 2:0. Leonardo je lepo pronašao Miletića, a on idealno uposlio srpskog reprezentativca koji je sam sa tri metra promašio prazan gol. Umalo je stigla kazna ekipu Partizana, kada je Mitrović bombom sa 30 metara šutirao tik preko gola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu