Barselona odnela tri boda sa San Mamesa

Fudbaleri Barselone pobedili su Atletik Bilbao u gostima sa 1:0, u derbiju 2. kola španske La lige.

Izvor: B92 Španija
Podeli
Getty images
Getty images

Šampion Španije nije blistao na jednom od najtežih gostovanja u ligi, ali je osvojio tri boda i Luis Enrike će sigurno biti zadovoljan.

Katalonci su sjajno krenuli na San Mamesu, zaigrali su veoma dobro od starta i to su krunisali fantastičnim timskim golom u 21. minutu. Akcija je trajala nekoliko minuta, igrači domaće ekipe nisu dotakli loptu, a na kraju je Turan idealno uposlio Rakitića koji je glavom zatresao mrežu Bilbaa.

Jaka kiša pravila je mnogo problema majstorima obe ekipe, a Turan i Suares u prvom delu nisu iskoristili nekoliko genijalnih dodavanja Lionela Mesija.

Atletik je početkom drugog dela zaigrao mnogo bolje, bio je ravnopravan u većem delu drugog poluvremena i imao je nekoliko veoma dobrih prilika da stigne barem do boda.

Ipak, Barsa je na kraju sasvim zasluženo pobedila, a ostaje nejasno kako su Mesi i Suares propustili nekoliko velikih šansi u poslednjih 10-ak minuta.

Ipak, Katalonci posle dva meča imaju maksimalnih 6 bodova i to je za njih najvažnije. Bilbao je još bez bodova posle dve utakmice.

La liga, 2. kolo:

Las Palmas – Granada 5:1
Alaves – Sporting 0:0
Bilbao – Barselona 0:1
Viljareal – Sevilja

subota:
Osasuna – Sosijedad 0:2
Eibar – Valensija 1:0
Real Madrid – Selta 2:1
Leganjes – Atletiko Madrid 0:0

petak:
Betis – Deportivo 0:0
Espanjol – Malaga 2:2

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu