Uhapšeno 45 navijača Zvezde u Bugarskoj

Bugarska policija uhapsila je 45 navijača Crvene zvezde jer su pravili nerede u letovalištu Sunčev breg uoči gostovanja crveno-belih u Razgradu.

AKIzvor: B92, Beta, Tanjug, Lokalni mediji
Podeli
Foto: StarSport
Foto: StarSport

Tamošnje tužilaštvo već je pokrenulo istragu pošto se navijači terete za tuču sa policijom, napad na turiste i oštećenje automobila.

U ponedeljak uveče su u dve diskoteke u Sunčevom bregu prijavljene tuče, u kojoj su povređena dvojica pripadnika bezbednosti posle udaraca palicom, navodi lokalni sajt "Gong" pozivajući se na tužilaštvo.

Pored njih povredjene su još tri osobe nakon što su htele da pomognu organima reda, a navodi se da izrednici nisu hteli da odstupe čak i kada su policajci ispalili četiri metka u vis.

Trenutno je u pritvoru 45 navijača Zvezde, od kojih je 16 identifikovano.

Bugarska policija vrši rigoroznu konstrolu na ulasku u Razgrad, popusuje svaku osobu i pušta samo koje imaju ulaznice, javlja izveštač Tanjuga sa lica mesta.

Navijačima Zvezde nije dozvoljeno okupljanje na centralnom trgu u Razgradu, a policija ih sprovodi u posebne zone van grada.

Policija svakog navijača crveno-belih koga primeti u gradu odvozi u fan zonu, bez obzira na to da li ima ulaznicu, gde će verovatno biti zadržani do početka utakmice.

Srpski klub je od domaćina dobio 375 ulaznica za utakmicu, ali one mogu da se kupe i kod preprodavaca na ulicama, tako da se očekuje mnogo više pristalica na tribinama Ludogorec arene.

Nekoliko desetina navijača nabavilo je ulaznice kod "tapkaroša", koga je kasnije bugarska policija uhapsila u centru grada.

Prethodno je jedna grupa navijača privedena jer im je u autobusu pronađena droga.

Utakmica između Ludogoreca i Crvene zvezde igra se u utorak uveče od 20 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu