Božović: Meč u Razgradu važniji od revanša

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da je zadatak njegovih fudbalera pobeda protiv Ludogoreca.

Izvor: B92, Beta Bugarska
Podeli

On smatra da će prvi susret biti važniji od revanša u Beogradu jer će mnogo toga odrediti.

"Ova utakmica je možda važnija od one što će se igrati u Beogradu. Ako ostvarimo dobar rezultat, to bi rešilo mnoge stvari. Igraćemo onako kako znamo i umemo. Teško da ćemo da se branimo. Igramo fudbal, na našim utakmicama uvek ima golova, koje očekujem i sutra", rekao je Božović na konferenciji za novinare u Razgradu.

Zvezda će gostovati Ludogorecu u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Prema Božovićevim rečima, treba uraditi sve što je u mogućnostima igrača Zvezde da se napravi dobar rezultat, ali da neće biti "smak sveta" ako se to ne desi.

"Svaka utakmica je priča za sebe. Igrači nemaju nikakav pritisak jer niko nije rekao da ćemo da se plasiramo u Ligu šampiona. Ovo uopšte nije utakmica biti ili ne biti. Niko neće posle ove utakmice da završi sa životom", kazao je Božović.

Kako je rekao, eventualnim trijumfom u dvomeču sa Ludogorecom se njegovoj ekipi ukazala šansa da igra bar Ligu Evropa. "Nismo imali dovoljno vremena za pripremu, ali ko nas pita", dodao je.

On je istakao da glasine oko eventualne kazne Evropske fudbalske unije (UEFA) zbog navijačke koreografije na utakmici sa Valetom uopšte ne remete ekipu.

"To me uopšte ne remeti, a nisam primetio da remeti igrače. Nadam se da se to neće desiti. Bilo bi mnogo srećnih i zadovoljnih, ali se nadam da toga neće biti", rekao je Božović.

Trener crveno-belih je zahvalio treneru Ludogoreca Georgi Dermendžijev, koji je pohvalno govorio o Zvezdi kao klubu.

"Imamo veliki klub, ali treba da bude i velika ekipa. Da bi se stvorila velika ekipa treba da prodje mnogo vremena. Potrebno je vreme da se napravi sastav koji može uspešno da igra u Ligi šampiona i bude tim za respekt", rekao je Božović.

Utakmica će se igrati sutra od 20.00 po srednjeevropskom vremenu na stadionu Ludogorec arena u Razgradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu