Zvezda prošla Valetu i zabrinula navijače

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Valetu na stadionu ’Rajko Mitić’ sa 2:1 i plasirali su se u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: B92
Podeli
Starsport
Starsport

CRVENA ZVEZDA: Kahriman - Cvetković, Fibel, Rendulić, Ibanjes - Le Talek - Donald, Mouče (Srnić), Kanga, Katai - Vijeira (Sikimić).
VALETA: Bartolo - Žil, Karuana, Azopadi, Borg - Pani, Romeu, Agire, Brifa, Žonatan - Mifsud.

Srpski šampion je dalje prošao sa ukupnih 4:2 posle identičnog trijumfa pre nedelju dana na Malti, ali će u narednom kolu morati da zaigra mnogo bolje.

Ekipa Miodraga Božovića mučila se pred 30.000 gledalaca sa šampionom Malte i ponovo je preokretom stigla do pobede.

Gosti su stigli do ranog vođstva golom Karuane u 11. minutu i ponovo je bilo vidljivo da crveno-beli ogromnih problema imaju u odbrani, iako je umesto Lukovića igrao Rendulić.

U nekoliko navrata gosti su otkrivali mane Zvezde u odbrani opasnim kontrama, ali nisu imali dovoljan kvalitet da to i iskoriste.

Zvezda je izjednačila fantastičnim golom Donalda u 30. minutu, da bi kapiten Aleksandar Katai, koji je i na ovoj utakmici bio najbolji pojedinac, doneo preokret 15 minuta pre kraja.

Još jednom je bila očigledna neuigranost šampiona Srbije koji će morati da odigra mnogo bolje ako uopšte želi da igra ravnopravno sa Ludogorecom koji je lako prošao ekipu Mladosti iz Podgorice.

Prva utakmica 3. runde kvalifikacija za Ligu šampiona biće odigrana 26. ili 27. jula u Razgradu, a revanš se igra u Beogradu 2. ili 3. avgusta.

Starsport
Starsport

Tok utakmice:

Tim Miodraga Božovića je pred preko 30.000 ljudi očekivano napao od prvog minuta.

Zvezda je prvu veliku šansu imala u 4. minutu. Posle prekida sa desne strane i gužve u kaznenom prostoru lopta je stigla do Fibela koji je iz odlične pozicije prebacio praktično prazan gol.

Minut kasnije i Vieira je pokušao, ali je slabo šutirao sa ivice kazneog prostora.U sedmom minutu Mouče nije iskoristio nesporazum u odbrani Valete, pokušao je glavom na prazan gol iskosa sa desne strane i promašio.

Usledio je hladan tuš na stadionu 'Rajko Mitić'. Valeta je praktično iz prvog napada povela, u 11. minutu. Karuana je na prvoj stativi pobegao Renduliću i posle kornera smestio loptu u mrežu.

Pokušala je Zvezda brzo da stigne do izjednačenja, ali je bilo vidljivo, kao i u prvom meču, da crveno-beli još uvek nisu uigrani. Valeta je u 23. minutu lako mogla i do 2:0. Ponovo je zakazao Rendulić, Žonatan je izašao sam pred Kahrimana, ali je promašio.

Starsport
Starsport

Ugo Vieira je u 28. minutu ukrao loptu rivalu, krenuo je ka golu i šutirao za malo neprecizno sa oko 20 metara, iako je mogao da proigra Kataija koji je bio u boljoj poziciji.

U 31. minutu Zvezda je izjednačila. Kanga je proigrao Donalda, a nekadašnji igrač Ajaksa je fantastičnim udarcem sa oko 20 metara od stative pogodio mrežu rivala.

Brzo je Zvezda mogla i do potpunod prteokreta. Katai je proigrao Moučea koji je poslao ka Vieiri, a Portugalac je umalo atraktivno petom savladao golmana Valete.

Usledio je potom i pokušaj Luisa Ibanjesa, a Zvezda je igrala sve bolje što je meč više odmicao.

Ipak, do kraja prvog poluvremena Zvezda nije uspela da preokrene. Konstantno su crveno-beli pretili, imali su inicijativu, ali su teško dolazili do šanse, pa su gosti imali aktivan rezultat nakon 45 minuta.

Nije se ni početkom drugog poluvremena ništa promenilo. Zvezda je imala inicijativu, konstantno je napadala, ali nije dolazila do šanse, a gosti su ozbiljno pretili iz kontri. Mifsud je u 56. minutu ozbiljno zapretio Kahrimanu koji je uspeo da zaustavi njegov pokušaj.

U 60. minutu Zvezda je imala veliku priliku za 2:1. Katai je pogodio stativu iz slobodnog udarca, lopta se odbila do Vieire koji se nije najbolje snašao i ostalo je 1:1.

Miodrag Božović je 25 minuta pre kraja umesto Moučea ubacio Srnića, a nekoliko minuta kasnije posle nove kontre i nove prilike Žonatana usledili su i prvi zvižduci sa tribina stadiona 'Rajko Mitić'.

Starsport
Starsport

Ubrzo je i Sikimić zamenio vieiru, a Portugalac je sa tribina dobio i zvižduke i aplauze. Crveno-beli su do preokreta stigli u 76. minutu. Kanga je proigrao Srnića koji je dodao do Kataija, a Zvezdin najbolji igrač iz prošle sezone mirno je pogodio za 2:1.

U samom finišu Zvezda je imala jpš nekoliko šansi da ostvari i ubedljiviju pobedu, ali Sikimić i Srnić nisu bili precizni i na kraju je rezultat bio identičan kao i u prvom meču - 2:1 za crveno-bele.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu