Barsa u produžecima nokautirala Sevilju za Kup

Fudbaleri Barselone zaključili su sezonu 2015/2016 u Španiji duplom krunom na Visente Kalderonu.

AKIzvor: B92 Španija
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

* Barselona je osvojila 28. Kup kralja, a jubilarni 80. trofej u istoriji.

Katalonci su nakon titule u Primeri osvojili i Kup kralja, pobedom nad Seviljom 2:0, posle produžetaka.

U poslednjem meču sezone, svom 45, prvi gol u sezoni postigao je Đordi Alba i doneo vođstvo Barsi u 97. minutu, a pobedu je u 122. overio Nejmar da Silva.

Oba puta asistirao je fantastični Lionel Mesi, a maestralnu pariju u veznom redu odigrao je i veteran Andres Inijesta, koji je kao kapiten podigao još jedan Trofej.

Sevilja, koja je napravila 24 faula više od rivala, propustila je veliku šansu da nakon Lige Evrope osvoji i nacionalni Kup jer je skoro sat vremena imala ograča više. U 36. minutu isključen je Havijer Maskerano koji je povlačenjem za dres zaustavio napad Kevina Gameira na gol.

U nastavku meča Andalužani nisu uspevali da iskoriste brojčanu prednost, Barsa se dobro branila, potpuno odsekla Gameira iz igre, pa su izostale konkretne gol šanse.

Foto: Getty images
Foto: Getty images

* Suares završio sezonu povredom

Početkom drugog poluvremena Barsu je zadesio novi maler, teren zbog povrede napušta Luis Suares. Sevilja kreće jače ka golu Katalonaca, pa 20-ak minuta pre kraja Ever Banega pogađa stativu.

U završnici meča Unaj Emeri kreće na sve ili ništa, izvodi beka Marjana, a uvodi krilnog napadača Jevgena Konopljanku. To je napravilo probleme Sevilji na desnoj strani odbrane, pa nakon nervozne završnice i nekoliko žutih kartona, crveni dobija Banega i poravnava odnos snaga.

Barsa to ekspresno koristi i sredinom prvog produžetka stiže do vođstva. Upravo po pomenutoj strani odbrane, Alba beži Ibori, a Lionel Mesi šalje fantastičnu dubinsku loptu koju bek Barse dijagonalom po zemlji smešta u mrežu.

Usledila je kanonada gola Sevilje, pretili su Katalonci sa svihstrana, ali Riko brani udarce Mesija, Busketsa, Alvesa... Ipak, u nadoknadi vremena Barsa overava pobedu.

Kariso prvo dobija 14. žuti karton na meču, svoj drugi, pa Sevilja duel završava sa igračem manje u odnosu na rivala, a Katalonci to odmah koriste, te golom Nejmara u 122. minutu, posle nove asistencije Mesija, stižu do konačnih 2:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu