Kokeza za B92: Akcenat na A timu

Novi predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza rekao je za B92 da će prioritet u novom periodu biti A reprezentacija.

Izvor: B92
Podeli
Starsport
Starsport

Kokeza je na mestu prvog čoveka Saveza zamenio Tomislava Karadžića koji će, posle osam godina na toj funkciji, postati počasni predsednik.

Kokeza, jedini kandidat za predsednika, jednoglasnom odlukom 77 delegata, dobio je četvorogodišnji mandat u periodu od 2016. do 2020. godine.

„Imaćemo par prioriteta u ovom periodu, akcenat je na A reprezentaciju. Tu ćemo uraditi sve što možemo da stvorimo uslove i ambijent novom selektoru. Zatražićemo i veliku pomoć od novinara, da daju pozitivne smernice reprezentaciji, da probamo da vratimo kult nacionalnom timu, da svima bude čast što igraju za reprezentaciju i obezbedimo sve uslove da reprezentativci mogu u mirnoj atmosferi da se pripremaju i plasiraju se na Svetsko prvenstvo u Rusiji. To će biti težak posao, ali nadam se da ćemo uspeti“, rekao je Kokeza.

Dok je Karadžić bio na čelu saveza, često je bio pod pritiskom između navijača Partizana i Crvene zvezde, ali Kokeza veruje da će poboljšati odnose dva kluba.

„Prethodnog predsednika je to pratilo, ali ne možemo da se osrvćemo na te stvari. Lićno ću se zalagati da poboljšam odnose naša dva najveća kluba, kao i ostalih timova u Superligi. Maksimalan dopinos o tome ko će biti prvak, biće samo ono što se bude dešavalo na terenu. Sprečićemo bilo koje privilegije u sudijskoj organizaciji. Naravno, svima se dešavaju greške, kao i sudijama, ali to ne sme planski da se radi“, rekao je Kokeza za B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu