Junajted odložio slavlje Lestera

Fudbaleri Mančester Junajteda i Lestera odigrali su nerešeno 1:1 na Old Trafordu u meču 36. kola Premijer lige.

MN ĐNIzvor: B92 Engleska
Podeli
Photo by Laurence Griffiths/Getty Images
Photo by Laurence Griffiths/Getty Images

„Lisicama“ je bila potrebna pobeda kako bi i matematički obezbedili titulu, ali se slavlje odlaže. Lester sada ima osam bodova više od Totenhema.

Pehar će biti u rukama ekipe Klaudija Ranijerija ukoliko Totenhem ne savlada Čelsi u londoskom derbiju koji je na programu ponedeljak.

I Junajted je želeo sva tri boda kako bi se približio mestu koje vodi u Ligu šampiona. Crveni đavoli su na petom mestu sa 60 bodova, četiri manje od gradskog rivala Sitija.

Domaći su poveli već u osmom minutu preko Marsijala, ali je slavlje ekipe Luja van Gala trajalo manje od deset minuta kada je izjednačenje doneo Morgan. I u drugom poluvremenu bilo je dinamično, ali su mreže mirovale.

Photo by Laurence Griffiths/Getty Images
Photo by Laurence Griffiths/Getty Images

Premijer liga, 37. kolo:
Mančester junajted – Lester siti 1:1
(Marsijal 8 – Morgan 17)
Mančester junajted: De Hea – Valensija, Smoling, Blind, Roho – Karik, Felaini – Lingard, Runi, Marsijal – Rašford
Lester siti: Šmajhel – Simpson, Morgan, Hut, Fuhs – Mahrez, Kante, Drinkvoter, Šlup – Okazaki, Uljoa

Meč na ’Teatru snova’ počeo je velikom ofanzivom domaćeg tima koji je želeo da odloži šampionsku žurku ’Lisica’. Posle nekoliko opasnih napada pred kaznenim prostorom Kaspera Šmajhela, Junajted je stigao do vođstva u osmom minutu.

Po desnom boku probio je Antonio Valensija, sjajno je zalomio čuvara i spoljnim delom stopala centirao u srce šesnaesterca. Niko je nije dotakao, ona je odskočila i pobegla Drinkvoteru, a na drugoj stativi je dočekao Antoni Marsijal i poslao je ispod danskog golmana.

Nastavili su ’Crveni đavoli’ sa atacima, pretežno su oni išli po bokovima, a šest minuta posle prvog, mogli smo da vidimo i drugi gol. Maruan Felaini spustio je glavom jedan dubinski centaršut, Džesi Lingard je šutirao u bliži ugao sa nekih sedam-osam metara, ali je Šmajhel fantastično reagovao.

Kazna za ovaj promašaj stigla je nekoliko napada kasnije. Drinkvoter je odlično izveo prekid sa leve strane, odbrana domaćih je bila izuzetno konfuzna, a najbolje se u gužvi snašao Ves Morgan. Kapiten Lestera pobegao je Rohu i Blindu i glavom, sa peterca, savladao De Heu – 1:1.

Photo by Michael Regan/Getty Images
Photo by Michael Regan/Getty Images

Ritam utakmice nije opadao, iako je bilo jasno da su gosti pomalo pogubljeni zbog važnosti duela. Ekipa Luja Van Gala želela je da to kazni, izvela je nekoliko opasnih napada, ali prilika nije bilo. Najbolju je propustio Vejn Runi – očajno je šutirao iz slobodnog udarca sa nekih 18 metara, iako je pozicija bila izuzetno povoljna.

Prvoplasirani tim na tabeli opredelio se da za defanzivniju postavku na terenu i pretio najviše iz kontranapada. Bilo je nekoliko opasnih, Mahrez je u jednom trenutku tražio penal posle duela sa Lingardom, a Morgan je mogao da se proslavi, da je bio precizniji kada je skočio na centaršut iz prekida.

Domaći igrači imali su veći posed lopte, mogli do novog vođstva posle greške odbrane gostiju i trka Lingarda, ali je Šmajhek reagovao na vreme.

Do kraja poluvremena nije bilo previše uzbuđenja i na odmor se otišlo nerešenim rezultatom – 1:1.

Getty Images
Getty Images

Na startu drugog poluvremena Lester je prvi mogao do gola. Simson je centrirao, Okazaki je uklizao kako bi pokušao da smesti loptu u mrežu ispred protivničkog fudbalera, ali mu je nedostajalo nekoliko santimetara i lopta je otišla u gol-aut.

Iz prekida Uljoa je još jednom zapretio, posle slobodnog udarca zakačio je glavom loptu, ali nedovoljno dobro, pa je ona završila daleko od gola. Posle jednog neuspešnog napada Junajteda, Lester je bio u kontri, Mahrez se oslobodio i šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je njegov pokušaj odbranio De Hea.

Preko Marsijala Junajted je imao dobru šansu, ipak lopta je došla do Roha sa leve strane, on je centrirao ka Felainiju koji je stajao u petercu, ali je igrao rukom kad je hteo da prihvati loptu.

Lester je imao sreće u 78. minutu, kada je Smoling pogodio spoljni deo stative.

Lester sa igračem manje od 87. minuta. Drinkvoter je na ivici kaznenog prostora faulirao Depaja, pa je zbog drugog šutog kartona morao da napusti teren. Igrači Junajteda tražili su jedanaesterac, ali je sudija smatrao da je prekršaj izvan 16 metara.

Junajted pokušava sa igračem više da stigne do gola. Posle slobodnog udarca Šamjhel je odbranio udarac Runija, nekoliklo trenutaka kasnije još jedan udarac iz prekida, englski napadač je pokušao sa distance, ali je čuvar mreže „lisica“ bio na pravom mestu.

Poslednju priliku na meču imali su domaći posle nespretne reakcije gostiju, ipak Šmajhel je izašao na vreme i izbacio loptu u aut.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu