Prvi poraz, Čukarički odložio slavlje Zvezde

Fudbaleri Čukaričkog savladali su Crvenu zvezdu u trećem kolu plej-ofa Superlige Srbije i odložili proslavu titule ’crveno-belih’.

ĐNIzvor: B92
Podeli
Starsportphoto
Starsportphoto

Čukarički je pred praznim tribinama stadiona ’Rajko Mitić’ odigrao odličan meč i potpuno zasluženo slavio sa 2:1.

Samo nekoliko dana pošto su pobedili Partizan istim rezultatom, izabranici trenera Milana Lešnjaka potvrdili su kvalitet i sprečili Zvezdu da već sada matematički obezbedi 27. titulu šampiona Srbije u klupskoj istoriji.

Takođe, naneli su momcima iz Ljutice Bogdana prvi poraz u sezoni, sada pred praznim tribinama zbog sukoba na proteklom 'večitom derbiju'.

Igrači Miodraga Božovića su zahvaljujući upravo tom ishodu u Humskoj imali priliku da posle dve utakmice doigravanja dođu do trofeja, ali su ’Brđani’ sada možda i zakomplikovali borbu za vrh sedmim uspehom u nizu.

Posle ovog trijumfa imaju 36 bodova, šest manje od današnjeg rivala i čak osam više, uz meč više u odnosu na ’crno-bele’.

Ponovo je blistao fenomenalni napadač Andrija Pavlović koji je tokom čitave utakmice mučio odbranu domaćina i na kraju bio dvostruki strelac. Kod prvog gola imao je mnogo sreće jer je njegov udarac glavom na centaršut Stefana Živkovića zakačio Le Taleka, lopta je promenila pravac i završila u donjem desnom uglu.

Starsportphoto
Starsportphoto

Tabela plej-ofa Superlige:
1. Crvena zvezda 32 26 5 1 84:22 42
2. Čukarički 33 18 8 7 44:25 36
3. Partizan 32 16 7 9 61:40 28
4. Vojvodina 32 13 10 9 48:39 26
5. Radnički Niš 32 13 9 10 28:27 26
6. Radnik Surdulica 32 11 11 10 37:47 25
7. Borac Čačak 31 12 10 9 38:32 23
8. Voždovac 32 10 10 12 31:33 20

Prethodno su gosti promašili jednu polupriliku, dok je udarac Aleksandra Kataija završio na stativi.

Drugo poluvreme počelo je inicijativom domaćih, koju je Čukarički prekinuo fenomenalnim napadima iz kojih se izrodio penal u 54. minutu.

Fenomenalni napadač prihvatio je dugu loptu između štopera, a onda kao na malom fudbalu nasamario Lukovića, proturivši mu petom loptu kroz noge. U nastavku akcije pronašao je Filipa Stojkovića, njega je oborio Donald, a sudija Milan Ilić opravdano pokazao na belu tačku. Pavlović je bio siguran i tada se činilo da će Čuka rutinski privesti meč kraju.

Međutim, posle još nekoliko propuštenih prilika, usledila je kazna u 70. minutu. Marko Petković je centrirao sa desnog boka, Le Talek je glavom šutirao sa 15 metara, lopta se odbila od prečke, a na nju je natrčao Katai i glavom je ubacio u mrežu.

To je bila najava za veoma uzbudljiv finiš, Čukaričkom je poništen pogodak, Katai je još jednom zatresao okriv gola, ali je rezultat ostao 2:1.

Ostali mečevi četvrtog kola plej-ofa na programu su u četvrtak.

Tok meča:

Superliga Srbije, 3. kolo plej-ofa:
Crvena zvezda – Čukarički 1:2
(Katai 70 – Pavlović 31, 54p)
Crvena zvezda (4-2-3-1): Kahriman – Cvetković (Petković 48), Stojanović, Luković, Ibanjez – Le Talek – Donald – Ristić (Plavšić 64), Grujić (S. Srnić 70), Katai – Orlandić
Čukarički (4-2-3-1): Stevanović – Stojković, Đurić, Ostojić, Živković – Mašović, B. Regan (Matić 47) – Janković (Pisaentin 67), S. Jovanović, Knežević (Mandić 69) – Pavlović

Utakmica na našem najvećem stadionu počela je minutom ćutanja zbog ubijenog navijača Zvezde u Čačku, dok su gostujući igrači na teren izašli u majicama na kojima je pisalo „Bojke, uz tebe smo“. Fudbaler Čukaričkog Petar Bojić pre nekoliko dana doživeo je tešku povredu kolena, kada mu je stradao prednji ukršteni ligament, posle starta Nikole Milenkovića.

U uvodnih desetak minuta nije bilo previše uzbuđenja – igra se najčešće odvijala na sredini terena, a prvu dobru priliku imao je Čukarički u 10. minutu. Kapiten ’crveno-belih’ Aleksandar Luković loše je reagovao na dugu loptu iz odbrane, ona je pala na nogu Andrije Pavlovića koji je pokušao da lobom iznenadi Damira Kahrimana, ali je slabo šutirao.

Samo tri minuta kasnije ’Brđani’ su imali mnogo jer je Aleksandar Katai, nakon što je više puta izlomio čuvara, gađao dalji ugao, ali je čuvar mreže Stevanović zakačio loptu prstima koja je završila na stativi.

Starsportphoto
Starsportphoto

Nastavila je Zvezda sa pritiskom, Orlandić je oboren na ivici kaznenog prostora, a Stevanović je zaustavio udarac Ibanjeza iz slobodnog udarca.

Usledio je nešto mirniji period utakmice, sve do 31. minuta, kada su gosti iz prve prave šanse došli do prednosti. Sa desnog boka prekid je izveo Stefan Živković i oštro centrirao, Andrija Pavlović bio je najviši u skoku na penalu, zahvatio je loptu glavom, ona je pogodila Le Taleka i završila u donjem desnom uglu – 0:1.

Finiš prvog dela igre doneo nam je dobar pokušaj Donalda iz Slobodnog udarca, da bi samo 60 sekundi kasnije Katai imao odličnu šansu. Holandski vezista poslao je odličnu dugu loptu i prebacio odbranu Čuke, reprezentativac Srbije je pokušao lobom sa desne strane, ali je lopta otišla pored stative.

Do kraja poluvremena nije bilo previše uzbuđenja, pa je gostujući tim na odmor otišao sa minimalnom prednošću.

Drugo poluvreme počelo je inicijativom domaće ekipe, a posebno se istakao Katai koji je u tri navrata šutirao sa distance. Dva puta njegove udarce zaustavljao je Stevanović, dok je jednom lopta otišla pored stative.

Taman kada se činilo da su ’crveno-beli’ bliži golu, usledila su dva fantastična napada Čukaričkog. Prvo je Damir Kahriman spasao svoj tim refleksnom odbranom posle centaršuta Filipa Kneževića i uklizavanja Pavlovića, ali je nekoliko minuta kasnije bio nemoćan.

Fenomenalni napadač drugoplasiranog kluba na tabeli prihvatio je dugu loptu između štopera, a onda kao na malom fudbalu nasamario Lukovića, proturivši mu petom loptu kroz noge. U nastavku akcije pronašao je Filipa Stojkovića, njega je oborio Donald, a sudija Milan Ilić opravdano pokazao na belu tačku.

Siguran izvođač najstrože kazne bio je Pavlović koji je drugi put zatresao mrežu Damira Kahrimana – 0:2.

Mogli su gosti potpuno da nokautiraju prvoplasirani tim jer je na isteku sata igre, ali je Pavlović promašio zicer i propustio da kompletira het-trik.

Igrači Grofa Božovića preživeli su krizu, u igru je ušao Plavšić umesto Ristića i krenula je serija napada Zvezde koja je rezultirala pogotkom u 70. minutu. Marko Petković je centrirao sa desnog boka, Le Talek je glavom šutirao sa 15 metara, lopta se odbila od prečke, a na nju je natrčao Katai i glavom je ubacio u mrežu – 1:2.

Već u sledećem napadu lako je na semaforu moglo da piše 2:2 – Petković je još jednom probio po boku, došao maltene do peterca, ali je odbrana nekako reagovala na povratnu loptu.

Krenuli su ’crveno-beli’ na sve ili ništa, imali nekoliko dobrih situacija iz kojih se nizu izrodile šanse, a onda su ponovo mogli da budu kažnjeni. U 85. minutu Kahriman je refleksno reagovao na šut Staniše Mandića koji je nešto ranije ušao u igru i izbio loptu u korner.

To je samo bila najava veoma uzbudljivog finiša susreta u kojem su oba sastava mogla do gola. Tri minuta pre kraja regularnog dela Pavlović je po treći put zatresao mrežu Zvezde, ali je gol poništen. Čuvar mreže domaćih pogrešio je prilikom ubacivanja lopte u igru, kratko je dodao do protivničkog napadača, a ovaj iz prve pogodio levi ugao. Međutim, glavni arbitar ga je poništio zbog toga što lopta nije napustila kazneni prostor.

Već u sledećem napadu njegov kolega na drugoj strani sprečio je surovu kaznu – Donald je uz mnogo sreće povukao kroz sredinu i lopta se nekako odbila do Kataija, ovaj iz klizećeg šutira, a Stevanović prstima odbija do prečke i spasava svoj tim.

Do kraja meča bilo je mnogo vatre, ali ne i većih prilika, pa su ’Brđani’ naneli Crvenoj zvezdi prvi poraz u sezoni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu