Vazura: Živković nam je bio heroj

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura rekao je da Andrija Živković i dalje može da produži ugovor, ali da ne veruje da će se to dogoditi.

Izvor: B92
Podeli
foto: StarSport
foto: StarSport

"Niko u Partizanu njega ne mrzi. Naprotiv, svi ga volimo. Samo da znate, nije on jedini koji je plakao u noći kad smo odlučili da ga vratimo sa priprema. Plakali su i drugi. Bio nam je heroj minulih šest meseci", rekao je Vazura.

Već nedeljama traje saga u vezi sa ugovorom najboljeg Partizanovog igrača, kojem na leto ističe saradnja sa crno-belima.

"Andrija i dalje može da produži saradnju. Sve od njega zavisi. Sigurno se o Živkovića nećemo ogrešiti. Sve i dalje zavisi od njih, mogu da se jave i kažu: "Hoćemo da potpišemo novi ugovor". Ako se otac Jovica javi tim rečima sešćemo za sto. Opet. Ali ne verujem da će se Andrija i njegova porodica predomisliti, ali bih voleo da se to desi. Neko ga očigledno pametno savetuje kako da izađe u javnost. Pazite, sve vreme smo radili u saradnji sa ocem i menadžerom, a da pare da ostanu u klubu. Nismo naišli na njihovo razumevanje. Mislim da njihovo ponašanje nije moralno", rekao je Vazura.

Živkovići, Andrija i njegov otac Jovica, uz saradnju sa menadžerom Predragom Đorđevićem ne žele da produže ugovor po kojem trenutno Partizanu pripada 25%, igračevom ocu drugih 25%, a preostalih 50% investicionom fondu Pinija Zahavija.

"Otac i menadžer Predrag Đorđević su u jednom trenutku rekli da bi trebalo da dobiju 14.000.000 evra, na šta sam se nasmejao. Pokušao sam da organizujem još jedan sastanak, kako bismo našli rešenje, a odgovorili su da nisu u Srbiji, da se vraćaju tek 14. februara, dva dana po isteku prelaznog roka. Partizan nije mogao da čeka, doneli smo odluku o njegovom vraćanju za Beograd, zarad mira u ekipi, jer je priča uzela previše maha", dodao je čelnik srpskog šampiona.

Trenutno su na gubitku i Živković i Partizan, igrač jer u trenutku kada dominira kao 19-godišnjak ne može da igra na vrhunskom nivou, a klub jer će morati da plati penale.

"Kazna je 2.500.000 evra, za toliko smo tuženi. A imali smo ponudu od 10.000.000, koji smo mogli da podignemo na 11.000.000 (nezvanično, Mančester Siti). Igrač bi dobio 1.200.000, iako je tata tražio 1.500.000, što se negde uklapalo. Onda je Jovica Živković rekao ’nije to dobra liga za njega’. U međuvremenu Andrija je mogao da produži ugovor, da pomogne Partizanu, da zarade i on i klub, plus da platimo kaznu. Nije hteo. Posle toga morali smo da reagujemo", objasnio je direktor Partizana.

Kada je postajalo izvesno da Živković neće produžiti ugovor, te da Partizan očekuje kazna, pojedinci iz Humske su isticali da bi to moglo da ugasi klub.

"Partizan je veliki klub, preživeće sve ovo", zaključio je Vazura.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu