Jermeni: Nismo namestili meč sa Albancima

Reprezentativci Jermenije odbacili su optužbe predsednika Fudbalske federacije Rubena Hajrapetjana da su namestili meč protiv Albanije u Jerevanu (3:0).

Izvor: B92
Podeli

Albanski mediji pisali su da su jermenski golman i trojica odbrambenih igrača podelili dva miliona evra kako bi pomogli Albaniji da ostvari najveći rezultat u istoriji i plasira se na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine, a zatim se oglasio i prvi čovek FFA.

"Reprezentacija pripada celoj naciji i svi bismo morali da budemo nezadovoljin. Kao predsednik, učiniću sve da prevaziđemo ovu krizu. Naši reprezentativci očigledno nisu želeli da igraju, to je izdaja. Da smo imali najboljeg selektora na svetu opet bismo izgubili", rekao je Hajrapetjan, a preneo Jermenpres.

Ipak, osam ključnih reprezentativaca Jermenije, na čelu sa prvom zvezdom Henrikom Mhitarijanom, demantovalo je trvrdnje Hajrapetjana, kontroverznog biznismena koji vodi jermenski fudbal, protiv koga je 'Prvi jermenski front' (najveća navijaćka grupa nacionalnog tima) protestovao nedavno na ulicama tražeći ostavku.

"Glasine i spekulacije u vezi sa utakmicom protiv Albanije su u potpunosti netačne. U potpunosti verujemo svakom našem saigraču iz nacionalnog tima, a pokušaji da se pronađu izdajnici vas neće odvesti nigde. Verujemo da svi reprezentativci dele naše mišljenje. Uvek smo delovali za dobrobit nacionalnog tima, ugrožavajući svoje zdravlje, veoma često i klupske karijere", navodi se u pismu u kom se, između ostalog, traži i ostavka Hajrapetjana.

Posle 'suočavanja' sa 'Prvim jermenskim frontom', predsednik FFA imao je i susret sa 'Crvenim orlovima', drugom najvećom grupom koja bodri nacionalni tim.

"NIsam rekao da je meč namešten, već da je u nacionalnom timu bilo izdaje. Ne mogu da kažem da je meč protiv Albanije namešten, ali mogu da ću uraditi sve kako bi rešio ovaj problem", rekao je Hajrapetjan za 'football356.com', najavivši sastanak reprezentativcima u januaru.

Podsetimo, Albanija je do neophodnog trijumfa u Jermeniji došla pošto su domaći fudbaleri postigli dva autogola, već posle uvodnih 23 minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu