Zvezda probila bedem Voždovca za 16. u nizu

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Voždovac na svom terenu rezultatom 2:0 i tako zadržali pobednički niz i posle 19. kola Superlige.

Izvor: B92
Podeli

Ekipa Miodraga Božovića dugo se mučila sa organizovanom odbranom gostiju, ali je ipak uspela da slavi, ostvari 16. uzastopnu pobedu u Superligi i dođe na korak od rekorda koji je napravio Slavoljub Muslin.

Veoma teško vreme, težak teren i nesvakidašnji termin za utakmicu uticali su na igrače obe ekipe, pa u prvom poluvremenu nije bilo mnogo šansi.

Zvezda je u tom periodu najbolju priliku imala preko Vijeire i Jovića, a u nastavku je zaigrala mnogo bolje. Ipak, Jović, Sikimić, Grujić i Ibanjes nisu iskoristili nekoliko odličnih šansi u prvom delu drugog poluvremena, pa je delovalo da će Voždovac uspeti da se odbrani.

Ipak, u samom finišu Zvezda je uspela da dođe do zasluženog trijumfa. Prvo je u 86. minutu povela uz dosta sreće autogolom golmana Voždovca Popovića, a Ugo Vijeira je u psolednjim trenucima overio trijumf.

Crveno-beli sada na čelu tabele imaju 53 boda, 18 više od drugoplasiranog Čukaričkog, a Voždovac je ostao na devetom mestu sa 22 boda.

Tok meča:

Iako su crveno-beli u sjajnoj seriji i igraju izuzetno dobro, na stadionu se okupilo svega nekoliko hiljada gledalaca što je bez dileme najslabija poseta na Zvezdinim mečevima ove sezone. Hladno i kišno vreme, kao i nešto raniji termin utakmice svakako nisu opravdanje.

Iako je sastav Voždovca 'na papiru' veoma ofanzivan, inicijativu je prema očekivanjma na startu imala Zvezda, ali u prvih pet minuta nije bilo šansi. Veliki peh zadesio je crveno-bele u 10. minutu. Verovatno najbolji igrač lige Aleksandar Katai se povredio, morao je da izađe, a zamenio ga je Sikimić.

Loše vreme uticalo je i na igru, pa u prvih 20 minuta nije viđena nijedna šansa. Zvezda je pretila bez konkretne akcije, a prvu priliku u 23. minutu imao je Vijeira. Bio je u dobroj poziciji na 16 metara, šutirao je iz kolena, ali za malo pored gola.

U 29. minutu prvo je Ibanjes pokušao iz prekida, a posle kornera i Sikimić. Odbrana Voždovca uspela je da sačuva svoju mrežu, a tri minuta kasnije posle prekida je pokušao i Grujić.

Veliku šansu imao je Jović u 36. minutu. Marko Grujić je odradio sjajan posao na desnoj strani i idealno je uposlio Jovića koji je promašio gol sa oko 15 metara. Mladi napadač je u finišu prvog dela imao još dve dobre prilike, nije uspeo da pogodi, pa je ostalo 0:0 posle 45 minuta.

Prvu šansu u drugom poluvremenu imao je Voždovac, a to je ujedno bila i prva prilika na utakmici gostiju. U 51. minutu Odita je bio u dobroj poziciji u kaznenom prostoru posle centaršuta sa desne strane, ali nije bio najprecizniji glavom.

Uzvratio je Srnić na drugoj strtani tri minuta kasnije, pokušao je udarcem u bliži ugao, ali je golman Voždovca odbranio. Minut kasnije Vijeira je imao odličnu šansu, dobrio je odličnu loptu na desnoj strani, ali nije podogio mrežu.

Mnogo bolje je igraa Zvezda u drugom poluvremenu, a posle kornera u 57. minutu i lošeg istrčavanja golmana Voždovca Luka Jović nije uspeo glavom da pogodi.

Voždovac je ipak uspeo da izdrži nalete Zvezde u prvih 20 minuta drugog poluvremena i ponovo uvede utakmicu u miran tok. U 72. minutu Marko Grujić je uhvatio sjajan volej sa oko 20 metara, ali ipak nije bio dovoljno precizan.

Težak teren pravio je probleme igračima, ali i sudiji Maji Vujoviću koji je u 82. minutu zbog povrede morao da izađe i zamenio ga je peti arbitar.

Delovalo je da će gosti uspeti da se odbrane, ali u 87. minutu Zvezda je ipak uspela da povede. Najzaslužniji za gol bio je Ibanjes koji se sjajno izborio za loptu na levoj strani i oštro centrirao na prvu stativu, a tamo golman Voždovca Popović nije imao sreće, lopta se od stativa odbila u njeovu nogu i završila je u mreži – 1:0.

Dva minuta posle vođstva Sikimić je mogao da reši meč, bio je u idealnoj poziciji posle odbitka, ali je njegov udarac ipak izblokiran. Meč nije završen minimalnim rezultatom jer je u poslednjim trenucima Vijeira iskoristio dobar pas u prostor, lepo je prebacio golmana gostiju i postavio konačnih 2:0.

ZVEZDA: Kahriman, Petković, Jovanović, Luković, Ibanjes, Donald, Grujić, Katai, Srnić, Jović, Vieira.
VOŽDOVAC: Popović, Terzić, Jovanović, Sinđić, Zlatković, Pavlović, Ivković, Adamović, Odita, Beljić, Stojanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu