Jović doneo Zvezdi devetu pobedu u nizu

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Spartak 3:2 (2:1) posle preokreta u Subotici, u 12. kolu Superlige Srbije.

AKIzvor: B92
Podeli

Crveno-beli su do devete uzastopne pobede stigli iako su gubili od šestog minuta, a zahvaljujući pogotku rezerviste Luke Jovića osam minuta pre kraja.

Zvezda je kontrolisala tok meča u Subotici, imala je dovoljno prostora za igru na polovini domaćina, ali je slabom igrom u odbrani omogućavala Spartaku da joj potpuno parira.

Upravo je slaba reakcija gostujuće odbrane omogućila Nemanji Miliću da donese neočekivano vođstvo Spartaku, ali Zvezda uspeva da preokrene rezultat do poluvremena.

Prvo je izjednačio Marko Grujić sjajnim golom iskosa sa desne strane, da bi u šestom minutu nadoknade poluvremena, koje se odužilo zbog povrede golmana Spartaka, Aleksandar Katai iskoristio sjajnu asistenciju Uga Vijere, a koji je prethodno pokupio loptu posle greške Kovačevića.

Već na startu drugog poluvremena Spartak stiže do izjednačenje, nakon greške Petkovića sjajan gol postiže Milan Makarić, udarcem sa ivice kaznenog prostora.

Usledila je jalova inicijativa Zvezde, koja ipak stiže do trijumfa u završnici utakmice. Igra nije donosila rezultat, ali je prekid urodio plodom, centaršut Luisa Ibanjesa koristi Jović.

Minut pre kraja Damir Kahriman je spasao gol Zvezde, zicer je imao Kovačević, šutirao je glavom sa peterca, ali pravo u golmana rivala, pa nije uspeo da se iskupi za grešku iz finiša prvog dela meča.

Završnicu utakmice obeležili su burni protesti domaćina, pre svihtrenera Mojsilovića koji je bio nezadovoljan pojedinim odlukama sudija.

U sledećem kolu Zvezda igra derbi sa novosadskom Vojvodinom, dok Spartak gostuje Radničkom u Nišu.

Superliga Srbije, 12. kolo:
Spartak – Crvena zvezda 2:3
Milić 6, Makarić 48 – Grujić 32, Katai 45+6, Jović 82

Sastavi timova u Subotici:
Spartak: Janošević (Mirković 24') – Milošević, Antonić, Kovačević, Farkaš – Tumbasević, Jocić – Makarić, Ilić, Torbica – Milić
Crvena zvezda: Kahriman – Ibanjes, Luković, Pavićević, Petković – Grujić, Donald – Srnić (Jović 78'), Plavšić, Katai – Vijeira (Sikimić 78')

Tok meča iz Subotice:

GOOOOOL! Spartak vodi protiv Zvezde 1:0.

Nakon mirnog starta oba tima, domaćin je neočekivano poveo u šestom minutu. Nemanja Milić je dobio loptu na levoj strani kaznenog prostora, odbrambeni igrači Crvene zvezde su delovali uspavano, što je napadač Spartaka iskoristio te pronašao rupu između Mičela Donalda i Save Pavićevića, te savladao nemoćnog Damira Kahrimana.

Zvezda pokušava da nametne svoj ritam igre, ali domaći igrači odlično pariraju lideru Superlige. Crveno-beli uspevaju da zaprete tek sa distance, ali udarci Vijeire i Ibanjesa nisu bili opasni po gol Janoševića.

Najbolju šansu gosti stvaraju u 14. minutu. Trenutak nepažnje odbrane Spartaka koristi Katai koji stiže skoro do desne stative, šalje loptu u peterac, ona prlazi pored Janoševića, Slavoljub Srnić uspeva da ukliza, ali loptu u korner izbacuje Kovačević.

Gosti su nastavili sa napadima, a u jednom od njih stradao je golman Spartaka Budumir Janošević posle duela sa Vijeirom. Posle nekoliko minuta prekida uspeo je da se podigne na noge, ali je delovao kao da ne može da nastavi meč.

Konačno, posle skoro desetak "praznih" minuta, Janošević napušta teren, a na gol Spartaka staje Nikola Mirković.

GOOOOOL! Zvezda je izjednačila rezultat na 1:1.

Pritisak crveno-belih je konačno urodio plodom. Plavšić je ubacio loptu sa leve strane, ona preleće sve igrače u sredini kaznenog, pada ispred Marka Grujića na drugoj stativi, a on je bez oklevanja zakucava u mrežu Spartaka.

Osam minuta pre poluvremena Zvezda je zamalo preokrenula. Petković je posle prodora po desnoj strani pronašao Aleksandra Kataija u sredini, vezista crveno-belih fantastično šutira iz prve, ali na žalost gostiju pogađa samo prečku Spartakovog gola.

Zbog povrede Janoševića prvi deo meča je nadoknađen sa šest minuta, u međuvremenu je Spartak zapretio sa dva opasna centaršuta, ali nije bilo direktne opasnosti po gol Kahrimana.

GOOOOOL! Preokret Zvezde na 2:1.

Delovalo je da Zvezda neće uspeti da zapreti rivalu nakon prečke Kataija, da bi u šestom minutu nadoknade prvog dela iznenada stigla do preokreta.

Nakon ispucavanja lopte Vijeira koristi neopreznost Kovačevića, dobija duel sa rivalom koji bezuspešno pokušava glavom da vrati loptu svom golumanu i pada, sudije nisu reagovale i pored protesta domaćina, a onda u sredini pronalazi usamljenog Aleksandra Kataija kojem nije bilo teško da loptu ubaci u nebranjen gol.

GOOOOOL! Spartak stiže do 2:2

Već u trećem minutu nastavka meča Spartak stiže do izjednačenja. Petković je bespotrebno driblao na 40-ak metara od gola Zvezde i izgubio loptu, ona stiže do Milana Makarića na desnoj strani, vezni igrač domaćina vara jednog čuvara, a onda sjajnim udarcem sa ivice kaznenog prostora stiže do četvrtog gola u sezoni.

Malo je nedostajalo da se Zvezda ekspresno vrati u vođstvo. Plavšić je proigrao Srnića na ivici kaznenog sa leve strane, krilni igrač crveno-belih se sjajno okreće i stiže na nekoliko metara od gola Spartaka, uspeva da prevari golmana rivala, ali lopta odlazi za malo pored desne stative.

Usledila je jalova inicijativa lidera Superlige, nekoliko prekida i napada bez konkretne završice, dok je s druge strane odbrana Zvezde delovala veoma ranjivo prilikom povremenih napada Subotičana.

Zvezda je nastavila da juri novo vođstvo, a prvu konkretniju pretnju nakon izjednačenja zabeležio je Vijera, koji je uhvatio "drop-kik" na ivici kaznenog, ali je lopta završila iznad gola.

Još bliži golu bio je Plavšić u 73. minutu. Uhvatio je poluvolej posle centaršuta sa desne strane, gađao je bližu stativu, ali je Mirković sjajno intervenisao.

Kahriman se poigravao i loše ispucao loptu, gol je ostao nebranje, ali igrači Spartaka ne uspevaju to da kazne i preokrenu rezultat.

GOOOOOL! Zvezda vraća prednost na 3:2

Crveno-beli su delovali jalovo iz igre, ali su osam minuta pre kraja uspeli da opet povedu. Ibanjes je ubacio loptu iz slobodnog udarca sa leve strane, a rezervista Luka Jović sjajno reaguje i glavom sa peterca trese mrežu.

Minut pre kraja Khariman sprečava Spartak da izjednači, odbranio je zicer Kovačeviću koji je ostao sam na pet metara i šutirao glavom, ali je golman Zvezde uspeo refleksnom reakcijom da izbaci loptu u korner.

Završnica meča se odužila zbog protesta sa klupe domaćina, pre svih trenera Mojsilovića, koji je bio nezadovoljan odlukama glavnog sudije.

Superliga Srbije, 12. kolo:
Rad – Borac 2:3
Veselinović 4, Maraš 45+3 Knežević 35, 54p, Zorić 73p
Novi Pazar Radnički Niš 1:0
Trtovac 66
Vojvodina OFK Beograd 1:0
Ignjatijević 71

Od 19:00
Jagodina – Voždovac
Mladost
– Radnik

Ponedeljak:
19:00 Partizan – Čukarički

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu