Prosinečki: Veliki bod, Hrvatska će ići na EP

Selektor Azerbejdžana Robert Prosinečki kaže da je ponosan na svoju ekipu posle remija sa Hrvatskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Izvor: B92, index.hr Azerbejdzan
Podeli

"Borbenošću smo zaslužili bod. Moramo biti zadovoljni, igrali smo protiv možda i najbolje ekipe u Evropi po imenima. Mi smo igrali najbolje što možemo, tako da sam zadovoljan", rekao je Prosinečki nakon utakmice.

Na pitanje kako je uspeo da disciplinuje ekipu, bivši trener Zvezde odgovorio je:

"Radimo, ima talenta ovde, ima mnogo dobrih igrača, a momci su i dobili samopouzdanje posle dve utakmice i dobrih rezultata. Dobri su bili, dali su sve od sebe i zasluženo smo uzeli bod. Ovo mnogo znači za budućnost azerbajdžanskog fudbala".

Uprkos kiksu Hrvatske, Prosinečki veruje da će se njegova domovina plasirati na EP.

"Hrvatska je favorit i došla je da pobedi, ali mi smo bili dobri. Nadam se da će biti bolji u Norveškoj. Bez daljnjeg idu na Euro, a nama je ovaj bod bitan za dalji rad. Prisutne su sigurno emocije posle ove utakmice, ovo je ipak moj posao i sada se one mešaju, ali biće još bolje kada prespavam. Velika je stvar što smo pokazali ovakav napredak i presrećan sam", završio je Prosinečki.

Hrvatska je trenutno pva na tabeli sa 15 bodova, koliko ima i Italija, dva više od Norveške, dok su Azeri pretposlednji sa pet osvojenih bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu