Za istoriju: Vojvodina razbila Sampdoriju!

Fudbaleri Vojvodine upisali su se zlatnim slovima u istoriju kluba pobedivši Sampdoriju u Torinu sa 4:0, u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: B92 Italija
Podeli

Ekipa Zlatomira Zagorčića nije samo pobedila mnogo poznatiji italijanski tim već ga je potpuno nadigrala.

Od početka do kraja utakmice Novosađani su dominirali, igrali su napadački bez straha i sasvim zasluženo su već posle prvog meča jednom nogom u plej-ofu.

Sve je počelo golom kapitena Ivanića u četvrtom minutu posle maestralne akcije, a u nastavku je usledila kanonada.

Na 2:0 povećao je Stanisavljević u četvrtom minutu drugog dela, u 58. minutu u strelce se upisao i Ožegović koji je stigao pre golmana i sjajnim lobom ga matirao sa oko 20 metara, a isti igrač je i stavio tačku na briljantno izdanje srpskog tima još jednim maestralnim golom u 90. minutu.

Revanš je na programu sledećeg četvrtka na ’Karađorđu’ koji će sigurno biti ispunjen do poslednjeg mesta.

Sampdorija: Vivijano, Kasani, Silvestre, Zukanović, Fernando, Bareto, Palombo, Krstičić, Sorijano, Eder, Murijel.
Vojvodina: Žakula, Vasilić, Pankov, Nastić, Đurić, Ivanić (Babić), Stanisavljević (Stamenić), Puškarić (Paločević), Sekulić, Maksimović, Ožegović.

Tok meča:

91' Gooooooool, 4:0! Ponovo je strelac bio Ožegović koji je sjajnim udarcem levom nogom 'probušio' mrežu Sampdorije i ostavio Vivijana bez reakcije.

90' Paločević je umalo savladao Vivijana. Dobro je šutirao sa 20-ak metara, ali je golman Sampdorije paradom izbacio loptu u korner.

84' Nova šansa za Vojvodinu, za malo 4:0. Stanisavljević je dobio odličnu loptu, povukao je u kazneni prostor i odlučio se da proigra Ožegovića koji je za malo zakasnio.

77' Vojvodina je sa dva brza gola u drugom poluvremenu potpuno ubila želju domaćina koji napada, ali ne pravi prilike.

70' Novi pokušaj Stanisavljevića posle solo akcije, ali nije imao snage za snažniji udarac.

66' Vojvodina ne staje. Nova opasna akcija po desnoj strani, Ivanić je zavrnuo u sredinu, ali tamo je odbrana Sampdorije raščistila opasnost.

57' Goooooooool, 3:0! U strelce se upisao i Ožegović. Dobio je sjajnu dubinsku loptu, stigao je pre golmana Vivijana i lobovao ga sa 20 metara. Usledili su zvižduci domaćih navijača.

56' Sorijano je mogao da smanji, iz dobre pozicije je šutirao prezicno u donji ugao, ali je Žakula odlično odbranio.

49' Goooooooool, 2:0 za Vojvodinu! Ožegović je dobio odličnu loptu u prostor, dao je dobar for i pokušao da savlada Vivijana levom nogom, ali je golman Sampdorije odbranio. Ipak, na loptu je natrčao Stanisavljević i zakucao ue u mrežu.

45' U finišu prvog dela nije se ništa promenilo. Vojvodina je bila bolji tim na terenu i sasvim zasluženo vodi na poluvremenu.

37' Krstičić je ozbiljno zapretio. Posle finte se izborio za udarac sa ivice kaznenog prostora, ali je loše šutirao.

32' Eder je dobrio odličan pas, zahvatio je loptu volej udarcem, ali je to učinio loše.

31' Stanisavljević pogađa prečku! Brza kombinacija Vojvodine, Stanisavljeviću je lopta pala na desnu nogu, ali je dobro zahvatio. Ipak, nije imao sreće.

30' Sampdorija nikako ne uspeva da naudi Novosađanima koji odlično stoje na terenu.

24' Nova dobra akcija Vojvodine, ali Ožegović ipak nije uspeo da šutira.

22' Najbolja šansa za domaćina. Fernando je odlično izveo prekid, ali je lopta prošla za malo pored gola Žakule.

21' Sekulić dobija žuti karton, pošto je prekinuo kontru oborivši Edera.

18' Novi pokušaj Novosađana. Maksimović je šutirao sa velike distance, ali je izblokiran. Usledio je još jedan korner, ali se tim Valtera Zenge odbranio.

14' Prvi pokušaj Sampdorije. Eder je pokušao iz slobodnog udarca sa 25 metara, ali je lopta zakačila nekoga i završila u korneru.

9' Nova dobra akcija našeg tima. Sekulić je šutirao posle dodavanja Ivanića, Vojvodina je dobila korner posle kojeg je Đurić bio blizu gola.

7' Novosađani su hrabro ušli u meč i u sedmom minutu Stanisavljević je obiljno ugrozio gol domaćina iz prekida. Vivijano je nekako izbacio u korner.

4' Goooooool Kapiten Ivanić utišao je domaće navijače! Posle fantastične akcije sjajno je prihvatio loptu, izbacio iz igre svog čuvara i veoam preciznim udarcem pogodio je dalji ugao Vivijana.

1' Na stadionu u Torinu je oko 5.000 gledalaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu