Sport: Zvezda u minusu 7,7 mil. € u 2014.

Kako prenosi list "Sport", Crvena zvezda ostvarila je gubitak od 7,7 miliona evra u fiskalnoj 2014. godini.

Izvor: B92, Sport
Podeli

Iako je generalni direktor Zvezde Zvezdan Terzić pre nekoliko nedelja rekao da je klub smanjio dugovanja za 10 miliona, završni račun pokazuje da je on u stvari porastao.

Ova vest stiže dan nakon jednog od najtežih poraza Zvezde u istoriji, od kazahstanskog Kajrata u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Uoči utakmice je trebalo da se održi Skupština kluba na "Rajku Mitiću", ali je otkazana jer delegati nisu bili u mogućnosti da prisustvuju. Iako se nagađalo da je razlog to što je na tribini nađena bomba, Sport tvrdi da je glavni razlog upravo pomenuti finansijski gubitak iz prošle godine.

Iz Zvezde tvrde da gubitak nije realan i da iznosi samo 2 miliona evra, da se u rashode moralo knjižiti brojne stavke među kojima je, na primer, prikazan gubitak od 1,2 miliona evra na kursnoj razlici, da je zbog stanja i starosti stadiona uloženo u renoviranje.

Oprema u vrednosti od 450.000 evra dobijena od tehničkog sponzora "Puma" takođe je prikazana među rashodima, a kao i računi za mobilne telefone, koje pokriva drugi sponzor, "Telekom".

Ističe se da je na plate igrača dato oko 3,8 miliona evra, još dva miliona na zarade, naknade na zarade, putovanja, ulaganja u mlađe kategorije, da je prihod 6,7 miliona evra, ali da je većina novca došla od sponzora, pre svega od Gasproma, a od prodaje igrača manje od milion evra.

Kao razlog za minus se navodi neigranje u Evropi prošlog leta, pa klub nije imao prihode od ulaznica i TV prava.

Za drugu polovinu jula je zakazano zasedanje Skupštine koja će analizirati završni račun, u međuvremenu, crveno-beli će pokušati da se oporave od kazahstanskog šamara na premijeri sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu