Srnić ispisao istoriju Čukaričkog!

Fudbaleri Čukaričkog pobedili su Partizan sa 1:0 u finalu Kupa Srbije i tako osvojili prvi trofej u istoriji kluba.

Izvor: B92
Podeli

Pred oko 10.000 gledalaca na stadionu „Rajko Mitić“ istorijski trijumf Čukaričkom doneo je Slavoljub Srnić u 39. minutu.

Ekipa Vladana Milojevića odigrala je veoma dobar meč, potpuno je neutralisala napad Partizana i apsolutno zasluženo je stigla do velikog uspeha. Ovaj trofej stiže kao nagrada za odlične igre tima sa Banovog Brda tokom cele sezone.

Crno-beli tokom 90 minuta nisu stvorili nijednu gol šansu i na kraju nisu ni mogli da se nadaju povoljnijem rezultatu. Partizan će se zadovoljiti osvajanjem 26. titule prvaka i plasmanom u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Tok meča:

Prvi opasan napad na utakmici izveo je Partizan u trećem minutu po desnoj strani, ali je pokušaj crno-belih brzo osujećen.

Čukarički je uzvratio već dva minuta kasnije i to bombom Matića sa 30-ak metara. Živković je odbio loptu i otklonio opasnost. Ekipa Vladana Milojevića je od starta zaigrala hrabro, ne želeći da se brani protiv favorita.

Većina napada Partizana u prvoj šestini utakmice išla je preko desne strane na kojoj je bio Andrija Živković.

Upravo je Živković iznudio prvi žuti karton na meču, a potom i proigrao Babovića u 12. minutu. Pomoćnik je podigao zastavicu, iako nije jasno da li je Babović bio u ofsajdu.

U 16. minutu Čukarički je umalo poveo. Stojković je opdlično prošao po desnoj strani, proigrao je Stojiljkovića, a napadač Čukaričkog se okrenuo, šutirao i pogodio stativu.

Dva minuta kasnije Živković je loše reagovao iz dobre pozicije, a u 25. minutu Partizan je mogao do 1:0. Drinčić je izveo korner, Ilić ej skočio i šutirao glavom, ali pored gola.

U 34. minutu pokušao je Babović posle solo akcije, ali je njegov udarac bio preslab. U 39. minutu Čukarički je poveo, čini se zasluženo. Gol je postigao Slavoljub Srnić koji se sjajno izborio za loptu, a onda ostao miran ispred Živkovića za 1:0.

Partizan je pokušao u finišu prvog dela da stigne do brzog izjednačenja, ali odbrana Čukaričkog odradila je odličan posao i sačuvala prednost svoje ekipe.

Crno-beli su, kao što se i očekivalo, mnogo agresivnije počeli drugo poluvreme, sa željom da što pre stignu do izjednačenja. Dobru priliku Partizan je imao u 51. minutu. Faul na 20-ak metara od gola Čukaričkog iskosa sa leve strane, ali je Drinčić slabo šutirao pored gola.

Novi prekid Partizan je imao u 54. minutu, ovoga puta sa desne strane. Ponovo je pokušao Drinčić, ali je ponovo bio neprecizan. U 59. minutu Milinković je izvršio prvu izmenu. Kapitena Ilića zamenio je Kojić.

U samom finišu podigla se tenzija na terenu. Prvo je Brežančić oštro startovao na Živkoviću, potom Drinčić na Srniću, pa su igrali ušli u verbalne sukobe.

Čukarički je lako mogao do 2:0 u 61. minutu. Stojiljković je posle dugog napada pokušao makazicama na prvoj stativi, ali je pogodio samo spoljni deo mreže. Dobru priliku za 1-1 Partizan je imao u 65. minutu, ponovo posle prekida. Prvo je šutirao Brašanac, potom i Kojić, ali Čukarički se odbranio.

Već u 70. minutu Milinković je izvršio sve tri izmene. Prvo je povređenog Volkova zamenio Vulićević, a onda je umesto Grbića ušao i Ninković. Crno-beli su pokušavali na sve načine da probiju organizovanu odbranu Čukaričkog, ali nisu uspevali da dođu do gol šanse.

U 78. minutu Kojić je pao posle duela sa golmanom Čukaričkog, a sudija Glođović nije pokazao na penal, čini se opravdano. Možda i najbolju šansu na utakmici imao je Brašanac u 91. minutu, Živković je centrirao, Brašanac je bio na drugoj stativi, ali je glavom ipak šutirao pored gola iz izgledne pozicije. Minut kasnije i Babović je mogao da pogodi, posle prekida je odlično pokušao makazicama, ali pored gola.

Čukarički: Stevanović, Srnić Dragoljub, Stojiljković, Matić, Srnić Slavoljub, Regan, Stojković, Ostojić, Bojić, Brežančić, Rendulić.
Partizan: Živković Živko, Bandalovski, Volkov, Balažic, Ilić Branko, Babović, Brašanac, Živković Andrija, Grbić, Ilić Saša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu