Derbi: Strani mediji o sramoti

Neredi na 148. večitom derbiju između Crvene zvezde i Partizana nisu promakli ni svetskim medijima.

MNIzvor: B92
Podeli

Utakmica na stadionu Rajko Mitić kasnila je 42 minuta jer je došlo do tuče navijača na istočnoj tribini stadiona Rajko Mitić, a potom i pristalica Zvezde sa pripadnicima žandarmerije.

Dejli mejl piše da je nasilje na tribinama odložilo početak meča i da je tom prilikom povređeno 35 policajaca, a priveden je 41 navijač, a samom meču posvećene su samo dve rečenice.

AP navodi da je u žestokom sukobu uhapšeno 40 izgrednika, dok Rojters javlja da, pored toga što je meč kasnio zbog nereda, bio je prekidan i zbog velike bakljade i dimnih bombi sa obe navijačke tribine.

"Navijači Zvezde bacali su baklje i stolice na pripadnike interventne policije koji su morali da se povuku. Kada je utakmica konačno počela navijači i jednog i drugog kluba ubacivali su pirotehnička sredstva na atletsku stazu pored stadiona", navodi Bi-Bi-Si.

"Beogradski derbi između Partizana i Crvene zvezde prerastao je u haos u subotu, a početak utakmice je kasnio zbog nereda u publici", stoji između ostalog u tekstu Mirora pod naslovom: Ružne scene nasilja pred beogradski derbi, sukob navijača Partizana i Zvezde sa policijom.

Neredi na 148. derbiju bili su tema i u regionalnim medijima.

Hrvatski portal pod naslovom "Krvavi srpski derbi" prenosi da se o duelu na terenu najmanje priča, dok Jutarnji list piše da je "večiti derbi osramoćen nemilim scenama nasilja" u sukobu huligana.

Bosanskohercogovački Dnevni Avaz navodi da je bačena mrlja na najveću utakmicu u Srbiji zbog čega je malo falilo da se odloži, dok Oslobođenje u prvi plan stavlja da je više od 30 osoba povređeno.

Podgoričke Vijesti izveštavaju da je sukob počeo neredima Partizanovih navijača i da su na isti način odgovorile pristalice sa druge strane, kao i da sukob dugo nije mogao da se smiri.

Utakmica je završena bez golova, a Partizan je zadržao pet bodova prednosti u odnosu na večitog rivala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu