MLS: LAFC zamenio Čivas USA

Čelnici američke MLS lige u fudbalu posle samo tri dana našli su zamenu za ekipu Čivas USA.

ĐNIzvor: B92 SAD
Podeli

Klub Čivas USA prestao je da postoji u ponedeljak, MLS je u četvrtak objavio da će Fudbalski klub Los Anđeles zauzeti to mesto.

Klub iz Los Anđelesa (LAFC) počeće sa nastupima 2017. godine, a u planu je i izgradnja stadiona namenjena samo za fudbal.

Na ceremoniji otkrivanja kluba u Los Anđelesu, čelnik MLS lige Don Garber rekao je da je zadovoljstvo što američka liga dobija člana iz tog grada.

„Oduševljeni smo što ćemo dočekati Henrija Ngujena, Pitera Gubera, Toma Pena i njihove partnere u MLS. Vizionarska vlasnička grupa će odrediti kurs kojim će se ubuduće kretati sport u ovom sjajnom gradu i, u kombinaciji sa najsavremenijim stadionom, ubrzati proces postajanja jednog od najboljih fudbalskih klubova na svetu“, rekao je Garber.

Vlasničku grupu LAFC čine 22 člana, među kojima su Medžik Džonson, jedan od najvećih NBA igrača, Nomar Garsijapara, legendarna fudbalerka Mija Hem, motivacioni govornik Toni Robins i vlasnik Kardif Sitija Vinsent Tan.

Osim njih, tu je i koosnivač „JuTjuba“ Čed Harli. Henri Ngujen biće izvršni direktor, Tom Pen predsednik kluba, a Piter Guber upravljački partner.

„Verujemo da će ovaj klub postati jedan od najneverovatnijih timova u fudbalskoj Mejdžor ligi i svetski prepoznatljiv brend“, rekao je Ngujen, vijetnamsko-američki biznismen i investitor.

Zvanično ime, logo, boje kluba i lokacija stadiona nisu otkriveni u četvrtak na predstavljanju.

„Danas je prvi dan i vreme da se fokusiramo na razvitak vrhunskog stadiona na kome će igrači igrati, a navijači uživati“, dodao je Ngujen.

LAFC se tako pridružio Atlanti, pa će 2017. MLS brojati 22 kluba, dok će do 2020. taj broj narasti na 24.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu