Džodić obeležava rođendan Monpeljea

Bivši jugoslovenski reprezentativac Nenad Džodić izvešće početni udarac na meču Monpelje – Evijan, na kojoj će biti obeleženo 40 godina od osnivanja Monpeljea.

ĐNIzvor: B92, Beta Francuska
Podeli

Džodić, koji je igrao za taj klub od 1997. do 2004. godine i od 2007. do 2011. godine, izvešće u subotnjoj utakmici početni udarac na utakmici sa Evijanom, saopštio je Monpelje,

Džodić je za sajt Monpeljea rekao da je oduvek bio vezan za taj klub.

"U Monpelje sam došao 1997. godine. Igrao sam sam mladom selekcijom Jugoslavije na Mediteranskim igrama i tada su me videli čelnici Monpeljea. Moj trener iz Zemuna rekao mi je da imam nekoliko ponuda, među kojima su i one od Partizana i Crvene zvezde, ali Monpelje je bio ubedljiviji i potpisao sam petogodišnji ugovor. To je bio prvi put da sam napustio zemlju. Imao sam 20 godina, nisam znao francuski jezik i bilo je teško, ali su me veoma dobro prihvatili. Oduvek sam bio vezan sa Monpelje, za klub u kome sam odrastao uz odlične igrače i trenere. To je grad u kome su rođena moja deca", rekao je Džodić.

Džodić (37) je počeo karijeru u Zemunu 1995. godine, a između dva boravka u Monpeljeu igrao je tri godine za Ažaksijo. U prvoj i drugoj ligi Francuske odigrao je 350 utakmica i postigao 19 golova. Karijeru je završio 2011. godine u Monpeljeu.

Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je šest utakmica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu